Reţeaua de canalizare din Bărbăteşti, realizată în proporţie de 20%

Comuna Bărbăteşti va beneficia de o reţea modernă de canalizare capabilă să deservească sute de gospodării din localitate. Lucrările au demarat la sfârşitul anului trecut, iar în momentul de faţă sunt realizate în proporţie de circa 20%. În ceea ce priveşte staţia de epurare, aceasta este aproape finalizată. În conformitate cu termenul de execuţie, lucrările vor fi gata la sfârşitul acestui an.

Lucrările ce vizează introducerea sistemului de canalizare menajeră în satele Musculeşti, Petreşti şi Bărbăteşti au fost executate pe o distanţă de 7 kilometri. „Lucrările au început în luna decembrie a anului trecut, iar în momentul de faţă sunt realizate în proporţie de aproximativ 20%. De sistemul de canalizare vor beneficia localnicii din Musculeşti, Petreşti şi Bărbăteşti. Singurul sat care nu este inclus în acest proiect este satul Socu, unde sunt circa 300 de gospodării, însă sunt locuite cam 50% dintre ele”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Într-un stadiu avansat de execuţie de află staţia de epurare, care urmează să fie finalizată în perioada imediat următoare. Potrivit autorităţilor locale, reţeaua de canalizare va fi administrată de un compartiment al primăriei care gestionează şi alimentarea cu apă. „Toată comuna beneficiază de alimentare cu apă. În cadrul primăriei avem un compartiment care administrează reţeaua de alimentare cu apă şi vom încerca să trecem aici şi canalizarea. Nu putem să înfiinţăm un serviciu public în acest sens din cauza cheltuielilor mari care se impun”, a declarat primarul Mangu.

În momentul de faţă, localnicii din Bărbăteşti plătesc 2 lei/mc de apă. Potrivit autorităţilor locale, preţul nu va suferi modificări după punerea în funcţiune a reţelei de canalizare.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: