Niculina Stoican, director de festival

Cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican are preocupări din ce în ce mai diverse. Nu se limitează la concerte şi emisiuni de televiziune. Are afaceri, este directorul Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova şi, mai nou, director de festival folcloric.

Pregătirile sunt în toi pentru Festivalul Naţional Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”, care se va desfăşura anul acesta în perioada 3-5 august, într-un cadru natural mirific, lângă Podul lui Dumnezeu.

Directorul festivalului şi preşedintele juriului este cunoscuta interpretă de muzică populară, Niculina Stoican. Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de Orchestra Lăutarii Mehedinţiului, condusă de dirijorul Nicolae Drăghia. Concursul se desfăşoară în două zile. Prima zi este dedicată concursului propriu-zis, la care pot participa tineri interpreţi de muzică populară, grupaţi pe două categorii: solişti vocali şi solişti instrumentişti, iar a doua este dedicată galei laureaţilor, unde câştigătorii primesc premii şi vor interpreta una sau două melodii din concurs. Atât în prima zi, cât şi în a doua, după concurs, respectiv gala laureaţilor, au loc diverse recitaluri susţinute de cunoscuţi solişti de muzică populară sau dansuri populare executate de diverse ansambluri populare.

Niculina Stoican este născută în Mehedinţi, locuieşte în Târgu Jiu şi munceşte la Craiova, dar a spus în mai multe rânduri că nu se poate hotărî cărui loc aparţine mai mult.

Vizualizări: 11,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: