Raul Chiriac, audiat în ancheta internă a primăriei Târgu Jiu

Ancheta poliţiei cu privire la reabilitarea fără autorizaţie a sediului primăriei Târgu Jiu – clădire monument istoric – a fost urmată de o anchetă internă a instituţiei. Şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, va trebui să pună la dispoziţia comisiei care efectuează ancheta internă toate documentele care au stat la baza demarării lucrărilor de reabilitare a sediului primăriei. Ancheta internă este în desfăşurare iar autorităţile locale spun că toţi cei implicaţi în repararea clădirii vor fi audiaţi.

Ancheta internă demarată de municipalitate în cazul reabilitării sediului primăriei Târgu Jiu este în desfăşurare, spun autorităţile locale. Cel mai vizat în această anchetă pare să fie şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, şeful Mihaelei Orzan, cea care acum se află sub control judiciar, procurorii acuzând-o de abuz în serviciu.

Comisia internă formată la nivelul primăriei i-a solicitat lui Chiriac documentele care au stat la baza demarării lucrărilor, dar şi un punct de vedere din partea angajaţilor din subordinea sa. „Ancheta internă este în plină desfăşurare. Fiecare persoană care este implicată în această anchetă, fiecare dintre cei care trebuiau să ia anumite hotărâri, anumite decizii, în perioada trecută, are obligaţia să aibă un punct de vedere şi, bineînţeles, este audiat în acest sens pentru a afla care este adevărul şi unde s-a ajuns cu această situaţie. Aşteptăm şi punctul de vedere al anchetatorilor care au pus sub control judiciar cele trei persoane. Este o comisie. Domnul Chiriac este unul dintre cei care trebuie să ne pună la dispoziţie actele şi punctele de vedere ale celor de la Serviciul Investiţii. În momentul în care avem toate aceste lucruri finalizate vă vom putea da mai multe informaţii”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Cine face lucrările

Societatea Duelmis Prest SRL, care aparţine omului de afaceri Dan Mischie, este cea care efectuează lucrările de reabilitare a sediului primăriei Târgu Jiu. Administraţia locală spune că nu este pentru prima dată când această societate efectuează lucrări de reparaţii la sediul unităţii. „Societatea Duelmis SRL este o societate care a efectuat lucrări de reabilitare şi cu mulţi ani în urmă pentru clădirea primăriei. Este o societate din Târgu Jiu, care a mai făcut lucrări de reparaţii şi a mai avut lucrări la primăria Târgu Jiu, lucru care a stat şi la baza alegerii ca executant pentru reparaţii la primărie”, a precizat viceprimarul Aurel Popescu.    

Sub control judiciar

Între timp, ancheta procurorilor în cazul reabilitării sediului primăriei continuă, noi persoane urmând să fie audiate în acest caz. Trei persoane sunt puse sub control judiciar în acest dosar, Mihaela Orzan - consilier în cadrul Serviciului Investiţii al primăriei Târgu Jiu, Monica Vlădoianu - consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură Gorj, ambele fiind acuzate de abuz în serviciu, şi arhitectul Iulian Cămui, acuzat de favorizarea infractorului. Orzan şi Vlădoianu au acceptat ca lucrările de reabilitare să înceapă fără autorizaţie de construire şi fără aviz. Arhitectul Iulian Cămui a încercat să dea o tentă legală acestui lucru, obţinând tardiv o parte din aceste documente, spun procurorii.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: