Răuț vrea mai mulți angajați la Direcția de pază

Direcţia de pază din cadrul CE Oltenia va avea mai mult de 200 de angajaţi faţă de cât se anunţase iniţial. Direcţia de pază condusă de Ion Răuţ va avea 800 de angajaţi şi nu 600, aşa cum au declarat membrii Directoratului de-a lungul timpului. Până acum au fost selectate 300 de persoane, spunea Ion Răuţ, iar activitatea nu a fost începută.

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a confirmat dificultăţile pe care le are compania în a convinge minerii să fie paznici. Ciurel nu a răspuns însă la marea întrebarea a angajaţilor: care sunt criteriile pe baza căreia se fac recrutările? Oamenii au fost aleşi în funcţie de sindicatul la care au adeziune sau de conflictele personale. „Selecţia de personal s-a făcut şi, conform CCM, oamenii au fost trimişi la şcolarizare. Ei lucrul acesta nu-l pot refuza. Până la urmă oamenii s-au dus, ca număr sunt identificaţi deja peste 300, dar pasul al doilea, intrarea în această activitate, nu putem să-l facem decât cu acordul salariatului. Este clar că ar fi o schimbare unilaterală a felului muncii şi a locului muncii“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Doar 150 acceptă postul de paznic

Afirmaţia că ar fi o schimbare unilaterală a felului şi a locului muncii sună ciudat venind de la Ciurel, dat fiind că sute de oameni au fost obligaţi prin diverse metode să accepte mutarea pe alte posturi cu alte salarii. Din cei 300 care s-au dus la cursuri nici jumătate nu vor să lucreze efectiv la pază. Asta în condiţiile în care necesarul de personal nu este 600, ci 800 de oameni. „În jur de 100-150 sunt de acord să meargă la pază. Necesarul de pază ar fi cam 7-800 de oameni“, a mai spus Ciurel la TV Sud. Ciurel mai spune că „dă scris“ că nu le modifică salariile. Tot directorul companiei anunţa acum câteva luni, la televizor, că salariul unui paznic va fi de 1200 de lei. „S-ar putea ca acest serviciu de pază şi această calificare să fie extrem de căutată cândva şi mulţi să regrete că nu au dorit să accepte un post bine plătit, cu acelaşi salariu, le-am spus că le dau scris că nu le iau din salariu, nu le iau nici un fel de drept. Nu vor scădea salariile, asta pot spune cu certitudine“, a mai declarat acesta.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: