Reacția CE Oltenia în cazul accidentului de muncă de la Jilț Nord

Conducerea CE Oltenia a transmis printr-un comunicat de presă câteva clarificări legate de accidentul de muncă care  avut loc joi, 7 iulie, la cariera Jilț Nord: 

"In data de 07 iulie 2016, in jurul orei 9:30, la cariera miniera Jilt Nord, s-a produs un accident de munca soldat cu decesul persoanei in cauza.

Este vorba despre Bildea Ion, in varsta de 37 de ani, necasatorit, electrician cu vechime in munca de peste 18 ani.

Acesta efectua lucrari in instalatia electrica a unui transportor cu banda, in cadrul unei revizii programate. A intrat in celula intrerupatorului de 6 kV unde s-a electrocutat.

Dupa 2 ore de la acordarea primului ajutor de catre personalul medical din cadrul unitatii si echipa SMURD, a fost consemnat decesul.

Exista autorizatie de lucru pentru lucrarile din cadrul reviziei programate. Instructajul de protectie a muncii fusese efectuat inainte de eveniment, fisa de instruire a salariatului fiind semnata.

Referitor la asigurarea echipamenelor de protectie a muncii, precizam ca din fisa de evidenta a obiectelor de inventar aflate in folosinta salariatului, reiese ca acesta a primit in cursul anului trecut 12 sortimente pentru dotarea cu echipament individual de protectie, iar in cursul anului curent inca 4 sortimente, printre care: casca cu viziera, manusi electroizolante, bocanci, cizme inalta tensiune, salopeta ignifugata, indicator tensiune.

Evenimentul a fost comunicat la ITM Gorj pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Mentionam ca in cursul anului 2016, acesta a fost singurul accident mortal inregistrat la nivelul CE Oltenia. In astfel de cazuri, societatea acorda familiei un ajutor financiar in cuantum de 8 salarii medii brute pe unitate, conform prevederilor CCM aplicabil.

Conducerea  si colectivul CE Oltenia transmite sincere condoleante familiei indurerate si aduce un pios omagiu fostului nostru coleg".

Sursa: Comunicat de presă CE Oltenia 

Vizualizări: 5,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: