Când se taie rădăcinile aeriene ale orhideelor

Îngrijirea orhideei exotice nu necesită abilități speciale, în cazul unei abordări corecte. Planta se evidențiază printr-o enormă poftă de viață și chiar și atunci când apar probleme, nu ar trebui să renunțați la ea, ci doar să o îngrijiţi corespunzător.

Orhideea este o floare foarte des întâlnită dar puţini ştiu cum trebuie îngrijită pentru a rezista mult timp. Florarii începători deseori își pun întrebarea dacă rădăcinile aeriene ale orhideelor pot fi tăiate.

Acestea se taie însă doar în cazul când sunt putrezite și uscate sau când sistemul radicular pare a fi afectat. Pentru tăiere se folosește cuțitul sau foarfeca ascuțită.

Instrumentul trebuie dezinfectat preventiv cu soluție de alcool, pentru a evita contaminarea țesuturilor sănătoase. Este important să efectuați tăierea cu atenție, eliberând planta de elementele moarte. Tăieturile se presară cu cărbune de lemn sau cărbune activat din farmacii, măcinat pudră.

După efectuarea procedurii cu rădăcinile aeriene, planta nu trebuie udată timp de câteva zile, deoarece în cazul unei irigări neatente puteți provoca din nou putrezirea zonelor sănătoase.

În ciuda faptului că orhideea este considerată o plantă destul de rezistentă, este foarte dificil să o recuperați fără sistemul de rădăcini. Iată de ce, ar fi mai bine să nu permiteți eliminarea completă a rădăcinilor cilindrice, ci să luați măsuri imediat ce ați observat primele semne ale bolii.

Uneori, rădăcinile aeriene ale orhideelor cresc rapid și activ. Motivul pentru care orhideele au atât de multe ramuri noi este aerul prea uscat. Cel mai probabil, plantei exotice îi este cald și, cu ajutorul noilor rădăcini, încearcă să absoarbă mai multă umiditate din mediul înconjurător.

Pentru a preveni un astfel de proces, trebuie să monitorizați condițiile de întreținere, în special pe parcursul iernii. De regulă, problema este legată de calorifere, care, în sezonul rece, usucă aerul. Și cum ghivecele cu flori sunt așezate în cea mai mare parte pe pervazuri, problema aerului uscat este foarte relevantă în acest caz.

Cea mai bună soluție este să luați orhideea de lângă calorifer. Nu este nevoie să eliminați rădăcinile noi și nici să le introduceți în ghiveci, cum fac deseori începătorii. Formarea rădăcinilor noi este un proces natural. Singurul lucru recomandat este să acoperiți rădăcinile noi cu mușchi, pentru a menține umiditatea lor naturală.

Vizualizări: 5,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: