Reacția directoarei în cazul fetei date jos din microbuz: Cândva se mergea mai mult pe jos!

Mai multe anchete au fost declanșate în cazul elevei din Fărcășești care ar fi fost dată jos din microbuzul școlar. Părinții unei copile de clasa a V-a spun că micuța a fost dată jos de șofer, la mai mult de un kilometru de casă, pentru că ar fi făcut gălăgie. Autoritățile locale, directorul și Inspectoratul Școlar vor să afle cum au stat lucrurile în realitate și dacă se impun sancțiuni. În plus, directorii sunt avertizați că trebuie să supravegheze elevii până ajung, în siguranță, acasă.

Conducerea Liceului Roșia Jiu, de care aparține școala din Valea cu Apă, Fărcășești, a început o anchetă chiar dacă îl vede nevinovat pe șofer. Lucrurile nu au stat așa cum le-au prezentat părinții, spune conducerea. „Sunt surprinsă să aflu despre acest incident din presă. La noi nu a venit niciun fel de sesizare și consider că, prima dată, părinții ar fi trebuit să apeleze la noi. Șoferul despre care vorbiți este un om cu experiență, nu este angajat de ieri, de azi. Se comportă cu acești elevi ca și cu propriii copii. Am stat de vorbă cu dumnealui și mi-a spus că totul a pornit de la niște glume. Fata este mai răsfățată și le spunea unor copii să coboare din microbuz, iar șoferul și mai ales copiii i-au spus fetei să coboare ea. Fata s-a supărat și a plecat pe jos. Nu este un incident atât de grav pe cât se spune și se dorește. Noi facem această anchetă. Săptămâna viitoare, vom face un careu în care le vom explica copiilor cum trebuie să se comporte când vin la școală și când pleacă acasă. Cândva se mergea mai mult pe jos și se învăța carte, acum nu ne mai convine nimic”, a spus Iuliana Bugă, directorul Liceului Roșia Jiu.

Nici primarului nu i se pare un lucru prea grav. „Și noi am mers pe jos. Mai demult, mergeam și câte șase kilometri și se învăța carte. Acum, că nu a luat microbuzul o zi un copil, vine presa. Eu am vorbit și cu tatăl fetei și cu șoferul. Totul a fost o glumă acolo și nu trebuia să se ajungă la acest scandal. Ambii șoferi au experiență și știu cum să se comporte cu copiii”, a dat asigurări primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu.

Eleva de clasa a cincea ar fi fost lăsată pe jos pentru că ar fi făcut gălăgie în microbuz. „Fata a venit acasă plângând. Au sărit câinii la ea și s-a apărat cu ghiozdanul. Noi eram la serviciu. Nu am știut ce s-a întâmplat. Nu ne-a anunțat nimeni. Putea să ne sune cineva și veneam să o luăm de la școală. Pur și simplu, a luat-o de cămașă și a dat-o jos din microbuz. A trecut cu mașina pe lângă ea și i-au spus copiii să o ia de pe drum și șoferul nu a vrut să oprească”, a mărturisit Raluca Sîrbu, mama elevei.

Copiii, fără însoțitori

Incidente mai grave s-ar putea petrece oricând în curtea școlii pentru că nimeni nu supraveghează copiii când urcă ori coboară din microbuzele școlare. Doar preșcolarii și cei din clasele I-IV sunt însoțiți de un cadru didactic. De cei mari, nu se ocupă decât șoferii celor două microbuze școlare. „Nu vine nimeni să însoțească copiii. Sunt mai năzdrăvani. Se lovesc, se ceartă. Ar trebui un însoțitor, dar doar șoferul e cu ei. El face legea”, a spus o mămică.

„Personal, mi-aș dori să fie un însoțitor cu elevii, dar legislația nu prevede acest lucru. Noi avertizăm toți directorii de școli că profesorul de serviciu trebuie să supravegheze copiii. Și când vin cu microbuzele, când coboară și când urcă, la finalul cursurilor. A fost declanșată o anchetă și în cazul de la Fărcășești”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Gorj.

Vizualizări: 3,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: