Reacția minerilor după anunțul șefului de la Pensii

"Unde e lege, e și tocmeală!", "Facem plângeri penale până le ies pe nas!", "Vrăjeală ieftină". Așa caracterizează minerii declarațiile făcute, la Târgu Jiu, de șeful Casei Naționale de Pensii. Daniel Baciu a afirmat că este nevoie de o nouă lege ca să poată fi aplicată Legea 197. 

"Oamenii au înţeles că, pentru a putea să activăm ultima decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, trebuie să ne armonizăm legislaţia sistemului public de pensie, pentru ca oamenii să primească toate beneficiile. În momentul când avem această armonizare a legislaţiei şi sperăm că o s-o avem cât de curând, o să rezolvăm această problemă în această sesiune parlamentară”, a spus Daniel Baciu.

Cu toate acestea, minerii care i-au așteptat pe oficialii de la Pensii nu sunt deloc încrezători în promisiunile acestora. Amenință cu plângeri penale dacă Legea 197 nu va fi aplicată și în Gorj. 

"În alte județe cum s-a aplicat legea 197/ încă de anul trecut? Gogoși tot ce ați afirmat la Târgu Jiu. O vrăjeală ieftină, propagandista”. Armonizarea lu' Pește! Armonizare cu ce? De ce nu dau legi gata armonizate?", s-a întrebat un alt salariat din Complexul Energetic Oltenia. "E clar că unde e lege, e și tocmeală!", a fost altă reacție. 

Aproximativ 100 de oameni s-au strâns, joi, lângă Prefectura Gorj înainte să ajungă în instituție Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precum și Dan Plăveți, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 3,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: