Reacții după prăbușirea excavatorului de la Alunu

Prăbușirea excavatorului minier de la Cariera Alunu din județul Vîlcea este accidentul care a generat cele mai mari pagube materiale din ultimii zeci de ani. Un excavator de 1.400 s-a prăbușit joi, rezultând un morman de sute de tone de metal. Locurile de muncă a sute de mineri sunt incerte.

Cariera Alunu aparține de CET Govora, dar a fost până acum câțiva ani a Complexului Energetic Oltenia. Oamenii de acolo au fost colegi cu minerii și energeticienii din Gorj, astfel că emoția a fost una puternică printre salariații CE Oltenia.

“O consecință a administrarii unei companii cu specific minier de către un administrator judiciar în procedura insolvenței. Excavatorul prăbușit aparține Complexului Energetic Govora, companie aflată în insolvență, administrator judiciar fiind Remus Borza, ”salvatorul” Hidroelectica”, a fost reacția lui Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie.

Din fericire, salariații care deserveau utilajul au reușit să se salveze. Ei au văzut când malul de pământ a început să se surpe, astfel că au plecat la timp de pe excavator.

O reacție rapidă a avut și președintele PNL Gorj. “Sunt greu de privit aceste imagini de la o fostă carieră a CE Oltenia. Sper să fie un semnal de alarmă și pentru conducerea companiei energetice din Gorj. Aceste imagini sunt preluate de pe Facebook, de la lucrători din minerit, care privesc revoltați cum se prăbușește totul. Later edit: După evenimentul de la Alunu am primit informații potrivit cărora la începutul acestei săptămâni excavatorul 04, de la Cariera Pinoasa, a luat foc.  Solicit conducerii companiei să ia măsurile necesare astfel încât să nu mai pună oamenii în pericol”, a fost reacția deputatului PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 10,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: