Reacții și plângeri ale sindicatelor după schimbarea politică a unei directoare de școală

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj (U.S.L.I. Gorj) și-a exprimat dezacordul față de presiunea constantă exercitată asupra directoarei de la Școala Gimnazială Padeș pentru a-și înainta demisia. Organizația sindicală consideră că nu a fost justifcat de conducere Inspectoratului școlar județen Gorj calificativul NESATISFĂCĂTOR pe care l-a primit. Mai mult, sindicatele acuză nu a fost respectată legea în această evaluare a directorilor. 

Antonela Țuhașu a câștigat postul de director la Padeș la concurs, cu nota 9, 40, dar după evaluarea a 154 de directori, o comisie a ISJ Gorj i-a dat acesteia calificativ Nesatisfăcător, ceea ce înseamnă demitere. 

U.S.L.I. Gorj a anunțat că a depus o contestație la sediul I.S.J. Gorj în data de 19 octombrie 2023, contestând modul de acordare a calificativului, considerând că decizia I.S.J. Gorj a fost una politică și nu a avut un fundament legislativ corespunzător. 

”De asemenea,  condamnăm și presiunea exercitată de primarul comunei Padeș asupra I.S.J. Gorj, de organizare a Inspecției Școlare Generale, presiune la care Inspectoratul Școlar a acționat. În urma acestei acțiuni, la compartimentul management s-a acordat calificativul SLAB, însă ciudat este că, urmare a acestui calificativ, doar directorul unității a primit calificativul anual NESATISFĂCĂTOR, directorul adjunct obținând calificativul F.B.

În altă ordine de idei, ședințele C.A. din data de 28.09.2023 și 13.10.2023 (în care se regăsesc trimiteri la calificativele directorilor) au fost convocate fără a se respecta legislația în vigoare, respectiv art. 94, alin 2. din C.C.M./2023.

Considerăm că nu a fost respectat nici Regulamentul de inspecții școlare, fapt care invalidează rapoartele I.S.J. Gorj.

În aceste condiții,  U.S.L.I. Gorj a depus azi, 19.10.2023, o contestație la sediul I.S.J. Gorj privind modul de acordare a calificativului, considerând că decizia I.S.J. Gorj  a fost una politică, nicidecum având un fundament legislativ. Contestația depusă este, de fapt, plângere prealabilă, conf. art. 7 din Legea privind Contenciosul administrativ nr. 554/ 2004, urmând să ne adresam instanței și Ministerului Educației”, au transmis sindicaliștii din învățământ.

Vizualizări: 3,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: