Reacțiile candidaților la Primăria Târgu Jiu după închiderea urnelor

Tensiune maximă duminică seara pentru candidații la primăriile din județul Gorj, dar și pentru Consiliul Județean. Rezultatele sunt aproape clare, fiind declarați câștigătorii. La Primăria municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu (PNL) a câștigat încă un mandat, iar candidatul PSD, Ciprian Florescu, a fost învins cu o diferență de câteva mii de voturi. Detașat a câștigat încă un mandat și Cosmin Popescu, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Gorj, iar Iulian Popescu (PNL) a avut parte de un eșec major, diferența de voturi fiind de aproximativ 19.000.

După ce apele s-au mai calmat, liderii de partide, dar și candidații au ieșit public să facă declarații. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că nici nu a început bine noul mandat că s-a și apucat de treaba.

”Este un rezultat istoric. De astăzi m-am apucat de treaba, chiar dacă sunt după 24 de ore în care n-am dormit. De dimineață m-am întâlnit cu directorii din cadrul primăriei și ne vom apuca de treabă. Trebuie să finalizăm anumite proiecte aflate în derulare. Este vorba despre 2 unități de învățământ, trebuie să ne apucăm de lucrarea de la Ion Mincu, dar și altele. Sunt lucrări pe care trebuie să le finalizăm și le mulțumesc cetățenilor că nu m-au sancționat”, a spus Marcel Romanescu.

Partidul Social Democrat a reușit să-l deturneze pe Gigel Jianu de la Motru, cu candidatul Cosmin Morega, dar și la Tismana a câștigat. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, spune că este mulțumit de rezultatul obținut în județul Gorj: ”Pe Gorj avem un rezultat foarte bun și cred că acest lucru închide gura multora care ne cântau Prohodul. Le mulțumesc tuturor. Este rodul unei munci, dar și al unei echipe. Fiecare s-a implicat și am obținut un rezultat foarte bun. În țară am câștigat 20 de Consilii Județene. Am câștigat câteva primării destul de importante, fiind vorba despre Motru, Tismana și altele. Și la Târgu Jiu am obținut un scor destul de bun”, a spus Weber.

Bine a ieșit și Adrian Tudor, liderul Partidului Verde de la Gorj. Acesta spune că partidul din care face parte a obținut un scor bun la Târgu Jiu, mai ales că este o formațiune politică recent înființată. Acesta si-a dat cu părerea și despre scorul scos de PSD.  

”Partidul Verde este unul apărut acum câteva luni. Se află la doar câteva sute de voturi de un puternic partid parlamentar, Pro România. Am reușit la Târgu Jiu un scor prin care am depășit  USR-PLUS și PMP-ul. Este un scor mic, dar este ca o victorie mare. Mi se pare mare rezultatul PSD-ului. Acolo este o adunătura a mai multor partide. A fost un candidat care nu a avut niciun proiect”, a spus Adrian Tudor.

Candidatul Pro România, Luminița Popescu, a primit ceva voturi, fiind  pe locul trei după PNL și PSD. Aceasta spune prezența la vot nu a fost foarte mare.

”Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie. Prezența la vot a fost destul de scăzută. Am luat aproximativ 2000 de voturi. Având în vedere că am intrat în politică de doar câteva luni, consider că rezultatul era previzibil, dar unul bun”, a spus Luminița Popescu.

În prezent, se fac strategii pentru majoritatea în consiliul local. PNL a reușit să obțină 9 consilieri, PSD-7, Pro România-2, PMP-1, Partidul Verde-2. Se fac calcule și pentru posturile de viceprimar.

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: