Momente inedite! Folcloriștii din Gorj au dat sârbele pe Jerusalema - VIDEO

Dansatorii de la „Doina Gorjului” au acceptat provocarea ce a cucerit tot mapamondul. Treizeci de folcloriști au dansat pe ritmurile Jerusalema, iar locațiile nu le-au ales întâmplător. Au dansat la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtișoara, pe Axa Brâncuși și în centrul orașului. Astfel, aceștia și-au dorit să promoveze câteva atracții din Gorj și să trateze, spun ei, pandemia cu un zâmbet pe buze.

În total, treizeci de membri ai Ansamblului Profesionist Doina Gorjului au acceptat provocarea și au vrut să facă un moment de neuitat din acest dans. Într-o singură zi, au învățat pașii, iar, miercuri, au dansat pe ritmurile Jerusalema în curtea muzeului de la Curtișoara, într-un decor de poveste.

Au venit apoi în Târgu Jiu, unde au dansat pe Axa Brâncuși. La Coloana fără Sfârșit și pe Aleea Scaunelor, îmbrăcați în haine populare, tinerii au dansat păstrând distanța, dar și zâmbetul pe buze. „Nu a durat foarte mult să învățăm pașii pentru că asta este meseria noastră. Este inedit. Noi, purtând aceste costume, am fost obișnuiți să dansăm folclor, însă este o provocare pentru noi, ceva neobișnuit putem să spunem și este chiar frumos. Suntem obișnuiți să păstrăm distanța și este ușor pentru noi”, a spus Dragoș, unul dintre cei care au acceptat provocarea. „Mi-a plăcut foarte mult. mai ales acum, în pandemie, ne unește ceva, dansul. E un lucru minunat și sperăm să-l repetăm. E mai complicat în straie populare, sunt toate mai grele, dar este mult mai frumos. Ne bucurăm că purtăm postul nostru popular. Am zis să ne aliniem și noi în rândul lumii și să tratăm pandemia și cu un zâmbet pe buze”, a spus și Robert.

Momentele au întors toate privirile curioșilor. Turiștii s-au oprit să-i fotografieze. „A fost foarte interesant. Noi am recunoscut piesa și nu știam ce se întâmplă, apoi am văzut tinerii în costume populare și nu înțelegeam ce vor să facă. Abia când au început să danseze Jerusalema, am văzut pașii. E ceva inedit. Am filmat tot momentul”, a spus un turist. „I-am văzut la Coloana fără Sfârșit. Foarte frumos și nemaivăzut. Am văzut până acum pompieri, medici care au dansat, dar oameni în costume populare dansând Jerusalema nu am văzut. Foarte frumos a fost momentul”, a spus un alt turist.

Toate momentele vor face parte dintr-un videoclip prin care cei de la “Doina Gorjului” își doresc să promoveze portul popular românesc și locurile frumoase din județul nostru. „După atât timp de când nu au mai ieșit într-un spectacol, a fost dorința arzătoare de a face ceva. Am citit serios pe internet despre Jerusalema. Melodia e inițiativa unui DJ și a unui vocalist din Republica Sud Africană. A prins și s-a răspândit în toată lumea. A ajuns și la noi, în Gorj. Am ales această cale în ideea în care folclorul, tradițiile sunt fără granițe. Noi avem în repertoriul coregrafic producții de pe întreg cuprinsul patriei și ne-a venit ideea să îmbrăcăm tinerii în costume din toată România, sunt costumele noastre, zestrea Doinei Gorjului, și am decis să ne alăturăm și noi la această mișcare devenită celebră de-a dreptul”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Doina Gorjului.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: