Reacţiile elevilor după primele două probe ale simulării examenului de Bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a au susţinut luni şi marţi simulările la limba română şi proba obligatorie a profilului, pentru examenul de Bacalaureat. Miercuri are loc proba la disciplina aleasă, iar joi la limba şi literatura maternă.

 

La limba şi literatura română, în cadrul primului subiect, elevii au avut de rezolvat cerinţe pe baza unui fragment din textul "L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu", din volumul "Amintiri despre Liviu Rebreanu" de Vasile Tiţescu.

Subiectul al doilea presupunea comentarea în minimum 50 de cuvinte a trei strofe din poezia "Versuri" de Tudor Arghezi, evidenţiind relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice.

La ultimul subiect, elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un basm cult studiat. Elevilor de la profilul real li s-a cerut la ultimul subiect să realizeze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi de construcţie pentru un personaj dintr-un basm cult studiat.

„Nu mă aşteptam să ne pice basmul, dar pot spune că m-am descurcat. Sunt la profilul real şi am avut de realizat caracterizarea unui personaj. Cred că voi lua o notă mare, dar mă aştept la un rezultat mai bun la examenul propriu-zis. La facultatea unde aplic contează mult şi media de la bac”, a afirmat Diana, elevă a unui liceu din Târgu Jiu.  

În ceea ce priveşte proba obligatorie a profilului, elevii au suţinut simularea la matematică sau istorie.

„Pentru primele două subiecte, la istorie este vorba mai mult de exerciţiu. Partea cea mai grea, pentru mine cel puţin, este ultimul subiect. Am avut de făcut un eseu despre evoluţia spaţiului românesc în secolele al XIII-lea – al XVIII-lea. Am scris două pagini. Puteam să scriu mai mult. O să vedem rezultatul”, a transmis un alt elev din Gorj.

Rezultatele simulărilor vor fi afişate la începutul lunii aprilie. Notele nu se trec în catalog.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: