Recenzorii s-au răzgândit! Se caută înlocuitori!

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg! Mulți dintre gorjenii care sperau să facă un ban în plus din activitatea de recenzare, dau acum înapoi. Potrivit autorităților, oamenii au început să realizeze că recenzarea nu poate fi un extra job, ci serviciu temporar, dar care necesită mult timp și implicare.

În județul Gorj s-au înregistrat deja primele cazuri de recenzori care au renunțat la acest serviciu. Au invocat motive personale sau de sănătate, dar bănuiala autorităților este că oamenii au realizat că trebuie să depună mult efort, iar dacă mai au încă un serviciu este aproape imposibil să îndeplinești sarcinile cerute la Recensământ.

„Au fost avertizați de la început, tabletele sunt monitorizate, se vede activitatea, se vede pe GPS dacă se deplasează sau nu în teren, se vede ritmul în care introduc date în platformă și atâta timp cât de dimineața, de la 8:00 până undeva la ora 17-18:00 nu ai activitate nu știu câtă activitate mai poți face mai departe. Este o anumită oră de la care omul nu te mai primește în casă, nu poți să te duci după ora 9:00-10:00 seara și să-l deranjezi. De aceea probabil mulți dintre ei abia acum și-au dat seama că munca aceasta este mult mai laborioasă și implică mult mai multe și mai renunță la activitate.”, a afirmat prefectul județului Gorj Marcel Iacobescu. 

Pentru toți cei care s-au răzgândit și au spus că nu mai pot să recenzeze populația, s-au găsit înlocuitori, a mai subliniat prefectul de Gorj.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: