Reducerea activității CEO afectează și Medservmin. Ce spune directorul?

Reducerea activității la cariere îi va afecta și pe ceilalți prestatori, potrivit directorului Medserv Min, Gabriel Giorgi.

”Ținând cont că și-au propus un număr de tw mai mic decât anul trecut, este oarecum normal să se întâmple acest lucru pentru că atâta timp cat nu există vânzare de energie și probabil că au și stocuri făcute prin termocentrale, nu e nevoie să exploateze și nemaifiind nevoie să exploatezi cărbune, acum trebuie să reducă activitatea. Știți bine că îmi planul de restructurare, dacă nu mă înșel, la sfârșitul anului 2023 trebuia să rămână 7700 de angajați, ori în prezent sunt 9.200, în condițiile în care livrarea de energie s-a diminuat. Este evident că la capacitatea de producere a energiei pe care o au în prezent sunt angajați foarte mulți. Nu știu ce să-ți spun din acest punct de vedere, nu vor mai fi sâmbete, duminici lucrate. Probabil sunt situații în care nu se mai lucrează nici în schimbul trei. Nu sunt probleme doar la Complexul Energetic Oltenia, problemele se duc și către ceilalți prestatori”, a spus Giorgi la Radio Infinit.

Medserv Min are 103 angajați. Dacă va fi redusă activitatea în cariere, cei care vor fi afectați sunt angajații pe perioadă determinată: ”La Medserv Min nu cred că se va pune această problemă, pentru că personalul era oarecum subdimensionat când am venit eu și și a trebuit să găsesc soluția astfel încât să recuperăm orele suplimentare care au fost făcute în cursul anilor trecuți, dar pe de altă parte nu vă ascund faptul că există o parte din angajați care este încadrată pe perioada determinată, și în cazul în care este nevoie să se reducă activitatea în carierele miniere bineînțeles că vom merge către redistribuire, fie către o reducere a personalului. În prezent, Medserv Min are 103 angajați. Este un număr care fluctuează în funcție de necesități. Suntem în plin proces de diversificare activităților noastre”, a adăugat Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: