Super-agenția AMEPIP are o primă sarcină: să oprească procedura de selecție de la CE Oltenia

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia a transmis adresa către Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), instituția care gestionează toate procedurile de selecție din companiile de stat, dar nu a primit răspuns. Adresa trimisă către AMEPIP se referă la conflictul de interese pe contractul semnat de doi membri ai Directoratului CE Oltenia cu firma de recrutare ARC Consulting SRL. La final, cei doi directori care au semnat contactul au fost recrutați pentru a conduce CEO în următorii ani.

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice a devenit operaţională, are 33 de angajați și este condusă de un președinte, în persoana lui Mihai Precup, astfel că este urgent să transmită un răspuns care să clarifice situația din CE Oltenia.

În acest moment, deși există un raport de control în care se menționează un conflict de interese pe achiziția firmei de recrutare, președintele CS din CE Oltenia Alexandru Marcoci a mers mai departe cu procedura, iar cei trei selectați printr-un proces extrem de neclar - Dan Iulius Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Balasoiu - sunt în etapa de interviu.

Raportul Corpului de Control al Ministerului Energiei se pronunță în sensul existenței unui conflict de interese, însă cu multă blândețe și cu o nevoie continuă de a fi confirmat acest lucru de alte instituții.

În raport sunt nominalizate mai multe instituții fiind solicitate răspunsuri la situația CEO- ARC Consulting SRL. Însă fie dau răspunsuri în dungă, iar celebra agenție AMEPIP nu a răspuns.

Raportul cu pricina a ajuns și la AMEPIP, care va trebui să se pronunțe foarte clar pe acest subiect, dat fiind că activitatea agenției înființată efect este chiar aceasta, de a gestiona concursurile din companiile de stat.

Între timp, zilele acestea sunt programate interviurile, după ce președintele Alexandru Marcoci a decis merge înainte cu procedura, în ciuda conflictului de interese.

Vizualizări: 3,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: