Refac zonele afectate de inundaţii cu utilajele CEO

Două zone afectate de inundaţii din comuna Drăguţeşti sunt reabilitate de autorităţile locale în această perioadă. În Sat Nou Drăguţeşti şi Cârbeşti se lucrează la montarea de casete de dimensiuni mari, care să preia o mai mare cantitate de apă în zona canalelor.  Lucrările sunt efectuate cu utilajele puse la dispoziţia comunităţii de reprezentanţii Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

În cele două sate ale comunei Drăguţeşti, angajaţii primăriei lucrează de zor la schimbarea vechilor tuburi ale canalelor din zona reţelei de cale ferată. Acestea au fost înlocuite cu nişte casete pentru o preluare mai bună a apelor pluviale. Cele două zone au fost grav afectate de inundaţii în această primăvară. „După inundaţiile care au fost luna trecută am încercat să decolmatăm canalele în zona Drăguţeşti, zona Cârbeşti, şi schimbăm şi o parte din tuburile care aveau diametrul de un metru cu casete cu diametru mai mare care să permită preluarea apei în caz de calamităţi, inundaţii şi alte probleme care ar putea să mai apară. Casetele au o greutate de 9 tone, avem două utilaje de mare tonaj şi un excavator, o macara, avem angrenat serviciul public, supraveghere din partea unor specialişti. La Sat Nou Drăguţeşti introducem şase casete la Cârbeşti  la nivelul căii ferate au fost şapte casete şi vom decolmata zilele acestea canalele pentru o preluare constantă a apelor”, a declarat Vasile Moşoiu, primarul din Drăguţeşti.

CEO asigură cărbunele la şcolile din comună

Atât utilajele folosite pentru înlocuirea vechilor tuburi cât şi casetele montate în zonele respective au fost asigurate de CE Oltenia. Mai mult decât atât, Complexul a sprijinit autorităţile locale şi cu materie primă pentru încălzirea unităţilor şcolare. „Cei de la Complexul Energetic, în speţă domnul director Antonie şi inginerului şef Pătruţ ne sprijină cu utilajele, pentru că suntem puţin afectaţi de ceea ce înseamnă partea de minerit. Să zicem că este vorba de o compensare, ne-au ajutat şi în cursul anului anterior cu cărbunele pentru şcoli. Am avut o colaborare bună cu ceea ce înseamnă Bazinul Carbonifer. Nu ne percep bani, aceste investiţii ar costa sume importante, nu ne-am permite, nu le-am prins în bugetul local. Şi cadrele sunt primite tot de la cei din minerit”, a mai spus primarul Vasile Moşoiu.  

Doar porţiunile de şosea din cele două zone unde se efectuează lucrările de înlocuire a tuburilor vor fi recondiţionate cu finanţare de la bugetul local.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: