Refuzat de Ganea, Brata merge la Braşov

După achiziţiile din ultima vreme, pandurii mai şi scapă de jucători. Ciprian Brata n-a confirmat în acest start de sezon şi a fost împrumutat la Corona Braşov. Asta după ce Ganea nu l-a vrut pe mijlocaş la U Cluj.

După revenirea la Pandurii, Brata nu a rezistat decât două luni. Meciurile slabe ale mijlocaşului, dar şi atitudinea negativă a acestuia l-au împins spre un împrumut. Brata se întoarce în Braşov, de data aceasta la Corona.

Ganezu’ nu l-a vrut!

Revenit la Pandurii după un sezon petrecut împrumut la FC Braşov şi CS Turnu Severin, Brata a fost o mare dezamăgire. Asta în ciuda încrederii pe care i-o acordase conducerea. Preşedintele Marin Condescu chiar îl nominalizase pe Brata drept „pariul său” pentru noul sezon. Degeaba. Mijlocaşul de 22 de ani a părut acelaşi jucător fricos, fără realizări, pe care Grigoraş l-a trimis la Braşov în vara anului trecut.

Brata nu a impresionat cu nimic în acest start de sezon. A jucat doar 77 de minute în Liga 1, 110 în Europa League şi 90 pentru echipa a doua în meciul de Cupă cu CSU Craiova. Reuşite? Doar un cartonaş galben încasat la Tel Aviv. Brata a dovedit probleme grave de atitudine la acel meci. După ce încasase cartonaşul, mijlocaşul a mai comis un fault stupid şi era cât pe aci să fie eliminat. Pustai a sesizat pericolul şi l-a schimbat la numai 30 de minute după ce-l introdusese pe teren. Brata a avut o reacţie de furie, a trântit cu tricoul de joc de pământ în ciuda faptului că echipa lui mai avea un pic şi obţinea o calificare uriaşă. Acum, după sosirile lui Distefano, Paulinho sau Rubio, Brata îşi face bagajele. Trebuia să ajungă la U Cluj împrumut, dar antrenorul Ionel Ganea nu l-a vrut. „Brata a fost cerut de Universitatea Cluj, mai exact de preşedintele Mărginean. Au fost nişte discuţii contradictorii între Ganea şi conducere. Brata şi-a luat bagajele şi a plecat”, a confirmat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

7 – meciuri a bifat Brata la Pandurii în acest start de sezon, 3 în Liga 1 şi 4 în Europa League. Mijlocaşul evaluat la 250 de mii de euro a petrecut 187 de minute pe teren fără a reuşit vreun gol sau vreo pasă de gol

A aterizat din nou sub Tâmpa

Dacă Ganea nu l-a vrut, Brata a ajuns până la urmă la o echipă nou promovată. Corona Braşov se zbate să evite retrogradarea şi l-a primit cu braţele deschise pe mijlocaş. Brata revine de fapt la Braşov, acolo unde a mai evoluat pentru FC în turul sezonului trecut. Atunci nu a făcut mulţi „purici” sub Tâmpa. A prins 9 meciuri pentru stegari, dar numai 255 de minute pe teren, cu zero în dreptul realizărilor. Poate că la Corona va fi alta situaţia, dacă va avea şansa să joace meci de meci. „Am primit o ofertă de la Corona Braşov. Am discutat cu Nae Manea şi în cel mai scurt timp se vor perfecta actele pentru împrumutul pe un sezon”, a mai spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: