Regal de muzică folk la Teatrul de vară din Târgu Jiu

Iubitorii de muzică folk au pregătit pentru finalul acestei săptămâni un regal de muzică şi poezie la Teatrul de Vară din Târgu Jiu. În perioada 9 – 11 august 2019,  se va desfășura cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”.

În fiecare seară, pe lângă concurenţii care vor urca pe scenă pentru concursul de interpretare, majoritatea dintre ei debutanţi la acest festival, organizatorii au pregătit recitaluri ale celor mai mari nume din muzica de gen. Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu), CLIPA (câştigătorii ediţiei trecute) sunt recitalurile pe care târgujienii şi nu numai le pot asculta vineri seara, concursul debutând la ora 19:00 iar recitalurile după ora 20:30.

Sâmbătă, 10 august, vor urca pe scenă alţi mari artişri, Mircea Baniciu, Emeric Imre și Jimi Laco, dar şi  Adrian Beznă și Nicu Zotta, aceştia concertând după ce seara va fi deschisă de partea a doua a concursului de interpretare.

În ultima zi de festival, duminică, 11 august, după Festivitatea de premiere și Gala Laureaților, vor urca pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu: Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Dan Vană și Ovidiu Mihăilescu.

Gazdele din acest an şi cei care vor asigura prezentarea evenimentului sunt Adrian Beznă şi poetul Andrei Maftei iar directorul festivalului este Alexandru  Ciprian Bratu, managerul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Organizatorii au mai anunţat că prețul unui bilet este de 10 lei iar preţul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 25 lei. De asemenea  pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă.

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: