Regina Elisabeta a II-a a aprobat suspendarea parlamentului britanic

Regina Elisabeta a II-a a aprobat miercuri planul premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul, relevă o declaraţie a organismului oficial de consilieri ai Reginei, cunoscut drept Privy Council, potrivit Reuters.

Declaraţia confirmă că parlamentul Regatului Unit va fi suspendat începând cu o zi din intervalul 9-12 septembrie până la 14 octombrie.

''În această zi Majestatea Sa, a ordonat în Consiliu ca parlamentul să fie suspendat începând cu o zi care să nu fie mai devreme de luni, 9 septembrie 2019, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până în ziua de luni, 14 octombrie 2019'', se arată în declaraţia citată de Reuters.

Premierul britanic Boris Johnson anunţase miercuri dimineaţă că va programa Discursul Reginei în parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negând că astfel ar încerca să împiedice legislativul să-i blocheze planurile de Brexit.

Ulterior, preşedintele Partidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, şi lidera Partidului Liberal Democrat, Jo Swinson, i-au scris Reginei Elisabeta a II-a pentru a denunţa intenţia premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul de la Londra până la 14 octombrie.

Potrivit Reuters, anunţarea agendei legislative pe 14 octombrie va însemna practic închiderea parlamentului de la mijlocul lui septembrie şi va reduce intervalul de timp în care membri ai legislativului ar putea încerca să blocheze un Brexit fără acord.

Vizualizări: 1,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: