Relația sindicate – prefectul Cilibiu e pe un butoi de pulbere

Bilă neagră pentru prefectul Cristina Cilibiu! Nu a primit delegația de protestatari din rândul celor care au manifestat în Piața Prefecturii, la protestul anti-sărăcie, organizat de Cartel Alfa în aproape toată țara. Cilibiu le-ar fi transmis protestatarilor că nu-i poate primi în instituție pentru că „are treabă și este foarte ocupată”. Cei de la Cartel Alfa au transmis că vor boicota ședințele de Dialog Social ce vor fi organizate de acum înainte la Prefectură și este foarte probabil ca și alți sindicaliști să fie solidari cu ei și să nu mai participe la întâlnirile organizate de prefect.

Circa 300 de persoane au protestat, marți, în Piața Prefecturii, din Târgu Jiu. N-au avut cui să dea o listă de revendicări și nici n-au avut cu cine să discute. Prefectul Cristina Cilibiu a transmis, prin jandarmul de la ușa instituției publice, că ea este ocupată și nu poate discuta cu protestatari.

Deși are și doi subprefecți, nici aceștia nu au fost desemnați să asculte doleanțele protestatarilor. Ion Rușeț, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj, a comentat această situație după ce a aflat de supărarea sindicaliștilor.

“Nu au fost primiți de doamna prefect cei care au participat la protestul anti-sărăcie care s-a desfășurat în foarte multe reședințe de județ. Doamna prefect este singurul prefect din țară care nu a primit delegația și nici n-a desemnat un subprefect. Dacă era extrem de ocupată, putea să desemneze un subprefect să ia contact cu delegația, să primească revendicările și să le transmită la Guvern. Eu cred că am asistat, mai degrabă, la o manifestare simbolică, un manifest sindical care duce spre simbolism. Este manifestație anti-sărăcie în toată țara, acțiune organizată de Cartel Alfa”, a spus Ion Rușeț, președintele ATOP.

„Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată”, a continuat Rușeț. „Am avut o discuție cu un lider de sindicat care era extrem de nemulțumit de ce s-a întâmplat. Are 20 de ani în sindicat și niciodată nu i s-a întâmplat așa ceva, nici când protestau împotriva fostului director Ciurel și era și Prefectura, și Consiliul Județean ale PSD. Și atunci au fost primiți și au dat lista de revendicări. Pentru doamna prefect, în ce privește dialogul, este o bilă neagră”, a mai spus acesta.

După incidentul de la Târgu Jiu, liderul Cartel Alfa Gorj a transmis că sindicatul său nu va mai lua parte la ședințele de Dialog Social, organizate de Prefectură și că-l va informa și pe premier despre relația dintre Prefectură și sindicate, care este pe un butoi de pulbere. „Va fi o situație neplăcută pentru doamna prefect. Cred că vor face asta, din solidaritate, mai multe organizații sindicale. Va fi complicat să dezamorseze acest conflict”, a mai spus Rușeț, într-o emisiune la Tele3.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: