Concluzia reunirii comisiilor din Senat la Rovinari? Bla bla bla și mult tupeu

Mai mulți senatori, membri ai Comisiei de industrii și servicii și Comisiei de energie, au fost ieri în Gorj, dar unii credeau că sunt în Valea Jiului. 

Conferința de presă, condusă de senatorul PSD Daniel Zamfir, a fost una politică, fiind susținută retorica PSD referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ce legătură are renegocierea PNRR cu planul de restructurare din CEO, a întrebat un jurnalist?

”Nici eu nu știu”, i-a scăpat lui Zamfir.


Mai bine de o oră s-a discutat despre continuarea energiei pe cărbune și renegocierea PNRR, însă fără noimă, măsuri concrete sau acțiuni clare. Bla. Bla. Bla. 

Senatorul PSD Daniel Zamfir a mai spus că va face o informare către Parlament și Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) despre importanța Complexului Energetic Oltenia. 


Conflict între senatorii Iordache și Zamfir

”Șeful” comisiei a fost, se pare, senatorul Daniel Zamfir, care a monopolizat conferința de presă, dar a uitat să spună ceva interesant.

Atât Zamfir, cât și senatorul PSD Radu Oprea, au vorbit din nou despre renegocierea PNRR, deși PSD, partidul aflat la guvernare nu a făcut nicio solicitare scrisă, ci doar publice, politice. 

”Noi nu am văzut PNNR, jaloanele statului da, dar nu știm ce conține în interior”, a spus Zamfir, deși Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este inclusiv pe site-urile Guvernului. 


A intervenit în conferința de presă senatorul Ion Iordache, care inițial nu a fost lăsat să vorbească, senatorul Daniel Zamfir oprindu-l de mai multe ori. Iordache a început prin a le mulțumi pentru vizită, spunând că este o gazdă bună, dar a fost întrerupt. ”Nu sunteți gazdă bună.  Domnule Iordache, nu sunteți dvs. gazdă, sunteți stăpânul CE Oltenia și nu știu eu?”, a întrebat Zamfir, reacția fiind extrem de deplasată.


Iordache a răspuns că este senator și poate vorbi având aceeași calitate în cadrul întâlniri. Într-adevăr, Iordache nu este membru al acestor comisii din Senat, însă prezent a fost și senatorul Cristinel Rujan, și nici acesta nu este membru al comisia economică sau energie din Senat.

În final, Iordache a punctat și el tot politic, vorbind despre condițiile de muncă din companie și legea de pensionare, subiecte arzătoare în rândul salariaților.  

Ulterior, Zamfir a întrebat ce conflict are cu senatorul Ion Iordache:  ”Acum l-am văzut prima dată. Doar am spus de la bun început că este o conferință de presă a reprezentanților economice și pentru energie a senatului… în rest..”.

Și Iordache, și Zamfir, sunt senatori. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: