Remedii naturale împotriva ridurilor

Îmbătrânirea este un proces firesc prin care trece fiecare dintre noi şi nu este posibil de evitat. Totuşi, acesta poate fi încetinit cu câteva remedii simple pentru care ai nevoie de ingrediente la îndemână, pe care le poţi găsi în orice frigider sau cămară.

Dacă vrei să arăţi mai frumoasă, indiferent de vârstă, poţi apela la remedii naturiste simple care te ajută să îţi menţii pielea în stare cât mai bună şi fără riduri. Şi nu este vorba doar de pielea feţei pentru că ridurile apar şi în alte zone ale corpului dacă nu le îngrijeşti corespunzător şi nu te protejezi de soare.

Uleiul de măsline

Poate nu ştiaţi dar uleiul de măsline este bun şi pentru exfoliere dar nu singur. Amestecaţi uleiul de măsline cu zahăr brun  sau cafea şi veţi avea parte de o exfoliere perfectă a pielii corpului.

Lămâia

Lămâia este foarte bună pentru pielea feţei pentru că strânge porii şi împiedică pătrunderea murdăriei. Are efect de catifelare a tenului şi de uscare prematură a coşurilor. Poate fi folosită şi pentru pielea gâtului.

Mierea de albine

În general mierea de albine este un bun remediu pentru pielea catifelată din jurul ochilor şi pentru a îndepărta astfel ridurile fine. O mască cu miere de albine se poate aplica şi pe mâini cu aceleaşi efecte.

Cartoful crud 

Cartoful crud este perfect pentru ten. Se aplică o mască din cartof crud ras cu apă de trandafir şi glicerină pentru a elimina cicatricile de pe faţă.

Avocado 

Avocado este foarte bun pentru pielea feţei datorită consistenţei sale cremoase şi astfel poate fi aplicat uşor pe faţă şi pe gât, oferind tenului un aspect mai tânăr.

Uleiul de ricin

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, uleiul de ricin poate atenua apariţia ridurilor, oferind pielii un grad sporit de elasticitate. Se poate aplica pe întregul corp.

Laptele de cocos

Datorită conţinutului de cupru şi vitamina C, laptele de cocos oferă elasticitate şi flexibilitate pielii fieţii şi gâtului. Utilizat regulat, conferă tenului un efect sănătos şi radiant.

Vizualizări: 1,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: