Remedii naturiste pentru diabet

Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau în urma unui stil de viață nesănătos. Ceaiurile te pot ajuta să ții sub control nivelul zahărului din sânge, dar există şi alte remedii naturiste.

Diabetul apare când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită la nivel celular. Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare sau obezitatea. Iată câteva remedii naturiste pentru diabet.

Ceai din frunze de nuc: Frunzele de nuc scad tensiunea arterială, curăță sângele de toxine, tonifică organismul și au efect calmant. Sunt recomandate diabeticilor, deoarece conțin principii care ajută la scăderea concentrației de glucoză din sânge. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunză uscată, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 căni pe zi.

Ceai de urzică: Urzica este bogată în vitaminele A, B, C și K, fiind o sursă de proteine, fier, magneziu şi alte minerale esenţiale pentru organism. Pentru că este un puternic detoxifiant, urzica e de ajutor în diabetul zaharat. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Un pahar de ovăz nedecorticat: Un pahar (200 ml) de ovăz nedecorticat se clăteşte cu apă rece, se toarnă într-un vas cu capac şi se opăreşte cu 1 l de apă clocotită. Se acoperă cu capacul şi se lasă să infuzeze timp de 12 ore după care se strecoară şi lichidul rezultat se bea în trei reprize, timp de o zi.

Suc de ceapă: O cantitate de 500 ml suc de ceapă se amestecă cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administrează câte o lingură pe zi, ceva mai mult de o lună.

Decoct de păstăi de fasole uscată: Şi păstăile de fasole au proprietatea de a diminua cantitatea de zahăr din sânge. Înmuiaţi, vreme de 2 ore, 100 g de păstăi uscate, tăiate mărunt, într-un litru şi jumătate de apă. Lasaţi-le să fiarbă până ce lichidul se reduce la jumătate, apoi la macerat toată noaptea. Beti peste zi lichidul, între mesele principale.

Tinctură de salată verde: Tinctura de lăptuci(salata verde) se obţine punând la macerat, timp de 4 zile, o cantitate egală de lăptuci proaspete şi de alcool de 90 grade. Strecuraţi lichidul şi apoi turnaţi-l într-o sticlă închisă la culoare, pe care-o închideţi cu un dop. Nu faceţi o cantitate prea mare. Se administrează 60 de picături în puţina apă, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Acest leac scade glicemia şi cu 30%.

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: