Renunţă la primărie decât „să plece legat”

Primarul interimar din Peştişani, Pantelimon Tivig, va mai ocupa scaunul de şef pentru doar câteva zile. Acesta este resemnat că va fi schimbat în şedinţa Consiliului Local de marţi, 30 octombrie, locul său fiind luat de liberalul Ilie Fuiorea. Primarul face acuzaţii grave şi spune că mai bine pleacă acum, decât să plece legat.

Problemele continuă la primăria Peştişani. Viceprimarul PP-DD Pantelimon Tivig, cel care a preluat atribuţiile de primar după arestarea lui Florin Pavel, este pe cale de a părăsi şi el funcţia supremă în comună. Cinci consilieri USL i-au pus gând rău. Este vorba despre Gheorghe Ciolofan, Corneliu Nicolcioiu, Vasile Tufoi, Ion Poenaru, Ilie Fuiorea, care au depus un proiect de demitere a acestuia. Tivig a descris demersurile colegilor din Consiliul Local ca fiind o lucrare urâtă, ciudată şi murdară.

„Nu aş vrea să fac foarte multe declaraţii pentru că mă gândesc la familia mea. În plus, nu vreau să plec legat de aici. Este clar, e o reuşită. Eu am şase consilieri şi ei au şapte. Nu-i problemă, nu vreau să plec de aici cu probleme. Mă forţează să plătesc un studiu de fezabilitate de 1,8 miliarde de lei. S-au plătit 400 de milioane de lei, dar proiectul nu a primit finanţare. M-am consultat şi eu cu juriştii. Nu pot să plătesc. Nu mai pot lucra aici în aceste condiţii, mă întorc la şcoală de unde am venit. Eu nu mai semnez nimic”, a declarat Pantelimon Tivig.

Ajutoare de înmormântare şi probleme cu veterinarul

Principalul argument pentru demiterea acestuia este nerespectarea unei hotărâri de Consiliu Local, privind acordarea unui ajutor de înmormântare unei familii. Primarul spune că aceste ajutoare sunt date în urma unei anchete sociale, iar în cazul amintit de consilieri situaţia grea a familiei nu a fost confirmată la faţa locului. „Spun că nu am respectat decizia Consiliului Local. Dar spune clar, se acordă în urma unei anchete sociale. Păi cum, dacă au în curte tractor, autoturisme, pensie de 10 milioane? Am dat spre exemplu, unei familii care avea acoperişul ars, aveau nevoie. De aceste drepturi trebuie să beneficieze nevoiaşii. De asta mă schimbă pentru că nu am dat ajutoare la bogătaşi?”, se întreabă Tivig.         

O altă problemă semnalată de consilieri, în nota de fundamentare a proiectului de demitere, este referitoare la programul tehnicianului veterinar. Primarul este acuzat că i-a făcut acestuia un program ce nu-i permite să ajungă la solicitările cetăţenilor, care au ajuns să vină cu animalele la primărie. 

Veterinarul Florin Fuiorea dezminte aceste afirmaţii: „Nu este adevărat. Am stabilit cu domnul primar un program şi lucrurile merg strună. Mă duc la orice solicitare. Nu-mi place că mă bagă pe mine în aşa ceva şi, în plus, nici măcar nu m-au întrebat ceva”.

SUSŢINERE

Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, susţine demersurile Consiliului Local declarând că Tivig nu a respectat deciziile date de acest for. Pe de altă parte, consilierul Ion Poenaru spune că Tivig nu este nici pe placul cetăţenilor.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: