Moţa şi Caragea, plângeri penale din partea lui Arjoca

Se îngroaşă „gluma” iscată cu autodenunţurile lui Habitu, după ce unul dintre ele viza îndepărtarea actualului prim-procuror de la Gorj printr-un flagrant, eşuat, în care era implicat omul de afaceri Ion Arjoca. Patron al unui restaurant din centrul municipiului Târgu Jiu, acesta i-a reclamat la superiori pe cei care au pus la cale flagrantul respectiv, sesizările sale vizându-i direct pe procurorul Emil Moţa şi pe şeful Poliţiei Judeţene, Viorel Caragea.

Plângerile depuse de Ion Arjoca împotriva lui Caragea şi mai ales a procurorului Emil Moţa au ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Omul de afaceri găseşte inadmisibil modul în care cei doi l-ar fi determinat pe Aristică Doru Şerban (Habitu) să facă un autodenunţ şi să însceneze un flagrant pentru a se ajunge la destituirea prim-procurorului Gheorghe Focşan pentru ca pe scaunul rămas liber să vină, ulterior, Emil Moţa. Flagrantul viza o sumă de 15.000 de euro pe care Arjoca trebuia să i-o dea lui Focşan, teoretic, pentru ca prim-procurorul să intervină şi să ceară eliberarea cămătarului, lucru pe care, probabil, acesta nu l-ar fi făcut vreodată.

„Am văzut ce aţi publicat în Pandurul şi vă confirm că totul este adevărat. Au făcut presiuni şi l-au determinat pe Habitu să facă autodenunţ că mi-ar fi dat mie 15.000 de euro ca să intermediez eu eliberarea lui cu ajutorul lui Focşan. E adevărat că eu mă ştiu şi cu Focşan şi mă ştiu şi cu Habitu, că am fost coleg de şcoală cu el. Sunt patron de restaurant de-o viaţă şi cred că mă ştie tot oraşul, nu doar Habitu sau Focşan. Bandiţii ăştia doi, Caragea şi Moţa, că nu le mai pot zice oameni ai legii, au trimis-o la mine pe nevasta lui Habitu ca să mă înregistreze femeia când vorbeam despre banii pentru Focşan. Ea zicea că trebuie să-l ajut pe Habitu, îmi tot bătea apropouri, dar era schimbată complet şi mi-am dat seama mult mai târziu de ce. Era traumatizată că ştia că e băgată într-o porcărie. Eu i-am spus că îl pot ajuta pe Habitu dacă îi dau ei 3000 de euro ca să îi ia un avocat bun şi, aşa, le-a picat flagrantul. Nu le-a ţinut figura, dar ce a urmat pentru mine a fost un calvar”, spune Arjoca.

Bolnav şi anchetat de DNA Bucureşti

Omul de afaceri spune că a decis să-i reclame pe Caragea şi Moţa la instituţiile amintite anterior pentru că toata vara a fost ori pe patul de spital, bolnav din cauza celor întâmplate, ori chemat la DNA pentru a explicaţii în legătură cu flagrantul ce viza îndepărtarea lui Focşan. „Sunt terminat cu sănătatea. Am făcut atac cerebral şi am ajuns să fac dializă din cauza bandiţilor ăstora doi. Am depus plângerile acum pentru că acum a venit DNA şi mi-a comunicat oficial că nu se confirmă nimic. Ei m-au terminat pe mine şi eu să stau aşa cu mâinile încrucişate? Niciodată. Să plătească şi ei că prea şi-au bătut joc de toată lumea. Nu se mai satură de putere. Ei ar trebui să facă anchete corecte, nu să facă presiuni asupra celor pe care-i arestează ca să spună după dictarea lor cine e vinovat şi apoi să aresteze oameni pe nedrept. Pe 5 octombrie sunt chemat la Craiova să le spun la procurori de ce am depus plângerile împotriva lui Caragea şi a lui Moţa. O să le spun tot ce s-a întâmplat şi sper să se ia măsuri pentru că, altfel, abuzurile vor continua”, mai spune Arjoca.

(Ne)reacţii de la cei vizaţi

Afirmaţiile făcute de Arjoca ieri nu au primit răspunsuri, în public, cel puţin, de la „adrisanţi”, doar şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea precizând că oricine poate să depună orice reclamaţie doreşte, la orice instituţie a statului, dacă şi răspunde pentru cele sesizate. Caragea s-a cam obişnuit cu reclamaţiile făcute împotriva sa, una în plus părând a fi doar la număr după ce, în cele de până acum, nu a fost găsit vinovat pentru ceva anume. „Colegul” său de acuzaţii, procurorul Emil Moţa nu a putut fi contactat, fiind plecat la Bucureşti, unde susţine examenele pentru a deveni procuror general al României, funcţie în care ar putea să se ocupe inclusiv de reclamaţia pe care Arjoca a depus-o împotriva sa. Rezultatele examenelor vor fi afişate mâine, zi în care şi Arjoca se duce la Craiova pentru a le povesti procurorilor de ce cere anchetarea celor doi pentru abuz în serviciu şi instigare la mărturie mincinoasă.

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: