Accident neanunţat, victimă în stare gravă în spital

Un bătrân din Peşteana - Bâlteni este în stare gravă în spital după ce a fost victima unui accident mai puţin obişnuit. Ion Cârciumaru a fost călcat de un motostivuitor condus de patronul unei firme din localitate. Accidentul s-a produs la poarta patronului, Alexandru Grigore. Poliţia face cercetări pentru a afla dacă accidentul este unul rutier, dar şi cine se face vinovat. Cert este că nici patronul, nici medicii nu au anunţat poliţia, care a aflat de eveniment de la rudele victimei, câteva zile după ce s-a produs. Alexandru Grigore, suspectat de producerea accidentului, este cercetat pentru vătămare corporală.

Ion Cârciumaru se întorcea luni de dimineaţă de la cumpărături, când a fost lovit cu motostivuitorul de un consătean. „Veneam de la Peşteana Jiu, de unde am luat nişte vopsele, mergând pe partea pe care trebuia să vin. În dreptul Pădurii Peşteanei, am trecut pe lângă un depozit de materiale. Băiatul de are depozitul era cu spatele băgat în curte şi voia să ia BCA-uri cu un motostivuitor. Am trecut de maşina lor şi de maşina care trebuia să încarce şi cât ai clipi din ochi m-am pomenit că m-a doborât, m-a lovit în spate şi m-a băgat sub el şi m-a târât câţiva metri”, povesteşte bărbatul.

Ion Cârciumaru susţine că, după ce a fost lovit, a fost târât până în curtea celui care l-a accidentat, unde a fost ţinut mai bine de o oră, timp în care a fost pansat. „A strigat taică-su la el: bă vezi că ai un om sub el, cred că e mort! M-a scos de sub el, a văzut că nu pot să mă ţin pe picioare, m-a târât în şanţ şi m-a băgat în curte. M-a pus pe un fotoliu, mi-a desfăcut pantalonii, au văzut că curge sânge şi a început să mă bandajeze nevasta-sa, cu nişte bandaje, că curgea sângele”, precizează bătrânul.

„M-au adus ca pe un câine aici, să nu ştie nimeni de mine”

Atunci când a văzut că starea bătrânului este din ce în ce mai rea, Grigore Alexandru l-a dus pe bătrân la spitalul orăşenesc Rovinari. „Nu au dat telefon la salvare. Am stat aproximativ o oră şi ceva până m-ar duce ei cu maşina lor şi m-au dus la Rovinari. De la Rovinari m-a preluat salvarea. M-am rugat de ei, că am fost conştient, să îi anunţe şi pe ai mei că stăm la aproximativ patru case. M-au adus ca pe un câine aici, să nu ştie nimeni de mine, să mă caute o zi întreagă până au aflat unde sunt”, susţine Ion Cârciumaru.

I-a fracturat bazinul şi picioarele

Bătrânul susţine că poliţia nu a fost anunţată. „Poliţia nu au anunţat-o. Accidentul s-a întâmplat pe drum, în dreptul lui, nu în curtea lui, că nu am intrat acolo. Eu mergeam normal pe drum”, spune bătrânul.

Fiul bătrânului, Nicolae Cârciumaru, a aflat de la rude că tatăl său este internat în stare gravă în spital. „Pe mine m-a anunţat vara şi mătuşa mea. Mi-au spus că tata a fost accidentat de un motostivuitor, în Peşteana, de deţinătorul unui depozit de materiale. L-a agăţat cu motostivuitorul, i-a fracturat bazinul şi picioarele. Mie mi-au spus, şi mătuşa şi vara, că accidentul nu a fost anunţat şi nu s-a luat nici o măsură. Ieri, a fost mătuşa mea la poliţie la Bâlteni şi a anunţat acest accident şi astăzi am fost noi la poliţia rutieră. Este un caz cu o victimă omenească,nu un câine”, spune Nicolae Cârciumaru.

Sora lui Ion Cârciumaru, Elena Cotan, a fost prima care a aflat despre accident chiar de la tatăl şoferului. „În dreptul lui Grigore Alexandru, cel care a comis accidentul cu motostivuitorul, era tatăl lui, pe drum, foarte agitat. A venit la mine şi mi-a spus că a dat de un necaz. Sandu meu lovi pe Ion cu motostivuitorul la poartă. Şi eu l-am întrebat când s-a întâmplat, că frate-miu a trecut de dimineaţă. Mi-a spus că atunci s-a întâmplat, dar l-a pornit la spital”, susţine sora victimei.

Toată lumea din comună ştia de accident

Cea care a anunţat poliţia a fost tot sora victimei, care s-a prezentat la Secţia de poliţie din Bâlteni. „Ieri (n.r. joi) de dimineaţă m-am prezentat la Poliţie la Bâlteni şi am dat o declaraţie scrisă. S-a făcut şi un proces verbal. Eu nu cred că nu se ştia de accident, pentru că toată lumea din comună ştia de acest accident, mai puţin postul de poliţie din Bâlteni, la care nu cred că le scapă cu una cu două asemenea veşti. Eu nu cred. Cred că organele de poliţie ştiau, dar s-a vrut muşamalizarea lui”, susţine Elena Cotan, sora victimei.

Cercetare sub coordonarea unui procuror

Contactat telefonic. Alexandru Grigore nu a vrut să comenteze incidentul. „Accidentul s-a întâmplat în faţa curţii mele. Personal l-am dus la spital la Rovinari. Nu comentăm”, a precizat  Grigore.

În urma sesizări făcute de rudele bătrânului, poliţia efectuează cercetări. „Evenimentul a fost sesizat după trei zile de la producerea acestuia. Conducătorul vehiculului se pare că nu a manifestat prudenţă şi a accidentat bărbatul în vârstă de 60 de ani, însă din primele cercetări se pare că nu este vorba despre un accident rutier întrucât că nu s-a produs pe drumul public, fiind înregistrat un dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de vătămare corporală din culpă, sub coordonarea unui procuror”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: