Poliţist: „L-aş împuşca pe Caragea, dar mi-e frică de puşcărie”

Declaraţie şocantă a poliţistului gorjean căruia în urmă cu un an i-a fost distrusă prin incendiere casa pe care o avea în construcţie la marginea municipiului. Aurel Leuştean lucrează în cadrul IPJ Gorj, la fel ca şi soţia sa Delia, dar, în ciuda acestui „amănunt” ei nu au primit nicio clipă sprijin suplimentar de la colegii lor pentru a descoperi cine se află în spatele incendiului din octombrie 2011.

Păgubitul spunea la momentul respectiv că superiori de-ai săi ar fi implicaţi în evenimentul respectiv, iar acum, odată cu trecerea timpului şi nerezolvarea cazului, acesta nu ezită să arate cu degetul spre şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, care, de-a lungul vremii, a mai fost criticat sau chiar reclamat şi de alţi subordonaţi ai săi, dar fără efect.

„L-aş împuşca pe Caragea, dacă ar fi să-mi fac eu singur dreptate, dar nu pot pentru că mi-e frică de puşcărie, în primul rând. Nu se poate ca el să vină şi să spună că incendiul a fost generat de un scurt circuit electric, iar eu să nu am curent în acea casă aflată în construcţie. De abia acum m-am branşat la reţeaua electrică, deci varianta aceasta pică din start. Există o contraexpertiză finalizată în acest dosar încă din luna iunie, dar IPJ Gorj nu găseşte 3000 de lei pentru a o plăti şi pentru a lămuri împrejurările în care a ars casa mea. Pentru cei care poate au uitat, menţionez că eu am făcut rate şi împrumuturi ca să-mi ridic acea casă, iar de un an de zile plătesc banii pe ce s-a distrus în incendiu. Am reuşit cu greu acum să refac acoperişul şi tâmplăria distrusă de incendiu, dar în interior nu am mai putut să lucrez nimic pentru că nu am avut bani”, spune Leuştean.

„Am ajuns să număr caprele pe la Bălăneşti”

Poliţistul este atât de pornit pe şeful său „suprem” pentru că i-a mai ars şi o maşină înainte de a i se incendia casa, iar pentru el pagubele sunt şi mai mari. Acesta lucrează acum la Postul de Poliţie Bălăneşti, după ce cu un an în urmă era la un pas de a fi dat afară din Poliţie. „Le-am spus atunci că eu am cei mai buni indicatori de activitate şi le-am demonstrat, cu greu, că sunt alţii mult mai slabi ca mine, cărora le asigurau spatele pentru a nu-i da afară. Acum am ajuns să număr caprele pe la Bălăneşti şi fac zilnic o navetă de 40 de kilometri. Am vrut să-mi depun dosarul să merg la concurs pentru a fi şef de post, dar au făcut condiţiile în aşa fel încât să nu mă pot încadra în ele. La astea ştiu că se pricepe Caragea. Am vrut să mă duc în audienţă la fostul ministrul al nostru, domnul Berca, care e gorjean, dar după ce m-am înscris şi am spus ce doresc să discutăm am primit răspuns de la IPJ Gorj, semnat de Caragea, că problema mea e în atenţia instituţiei. Am fost la domnul Tobă în audienţă, la şeful Poliţiei Române, dar când am văzut că la telefon Caragea se tutuia cu el, mi-am luat şi de acolo orice speranţă. Nu mai ştiu ce să fac pentru a se afla adevărul şi pentru a scăpa de coşmarul acesta pentru că, vă spun sincer, noi ne temem în continuare. Cine a făcut aşa ceva poate să repete gestul oricând, ştiind că nu a fost prins”, mai declară Aurel Leuştean.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: