Restaurant din Gorj, sancționat cu zece mii de lei

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat controale tematice în mai multe unități alimentare. În urma verificărilor, angajații instituției au acordat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Cea mai mare amendă a fost încasată de un restaurant, fiind vorba despre 10.000 de lei. Aici, inspectorii DSV Gorj au descoperit faptul că în lada frigorifică din bucătăria unității erau produse alimentare fără elemente de identificare.

Amenzile nu s-au oprit aici. O sancțiune în valoare de 6.000 lei a fost aplicată unui proprietar de exploatație non-profesională, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație a animalelor.

”Am aplicat o amendă de 10.000 lei la un restaurant, întrucât, la data controlului, în lada frigorifică din bucătăria unității au fost identificate produse alimentare fără elemente de identificare, respectiv etichetele producătorilor (slăninuță, cârnați afumați și costiță afumată). Sancțiune complementară: reținerea oficială a celor 12,01 kg produse din carne, în valoare totală de 394,23 lei. De asemenea, o altă amendă a fost acordată unui proprietarului unei exploatații non-profesionale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație a animalelor, fiind vorba despre 6.000 de lei”, transmite DSV Gorj.

Alte sancțiuni au mai fost acordate unui bar, unui magazin alimentar, dar și unei farmacii veterinare.  

Controalele au avut loc în localitățile: Alimpești, Aninoasa, Baia de Fier, Bălești, Bărbătești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Câlnic, Crasna, Drăguțești, Fărcășești, Hurezani, Licurici, Motru, Negomir, Novaci, Polovragi, Prigoria, Rovinari, Roșia de Amaradia, Runcu, Schela, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana, Turburea, Turcinești Țânțăreni și Urdari.  

Vizualizări: 1,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: