Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film din 2023 a luat în total șapte trofee

Decernarea Premiilor Oscar 2023 a reprezentat cel mai urmărit și discutat eveniment al weekendului. Surpriza nopții de duminică a fost un film care a luat acasă șapte statuete deși mulți nu o numesc chiar surpriză pentru că se zvonea deja că va câștiga.

Gala Premiilor Oscar 2023 a fost transmisă în direct în Statele Unite Ale Americii de postul de televiziune ABC şi a fost difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.  În România, cinefilii s-au putut bucura de evenimentul grandios prezentat de omul de televiziune Jimmy Kimmel pe platforma Voyo, acolo unde a fost difuzat LIVE și în exclusivitate, pe teritoriul României. Înregistrarea galei Oscar va putea fi urmărită la TV pe Pro Cinema, marți, 14 martie, de la ora 20.30.

Actrița malaeziană Michelle Yeoh a reușit să facă istorie, devenind prima femeie cu origini din Asia care câștigă un Premiu Oscar. Diva a luat acasă unul dintre cele șapte trofee acordate filmului „Everything Everywhere All at Once„, cel pentru cea mai bună actriță în rol principal.

Brendan Fraser, actorul renumit pentru peliculele ‚Mumia” și „Mumia se întoarce” ale anilor 2000, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea sa spectaculoasă din filmul „The Whale”.

O altă surpriză fenomenală a serii a fost momentul în care Jamie Lee Curtis, fiica legendarului actor Tony Curtis, a primit statueta Oscar pentru rolul de cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost acordat lui Ke Huy Quan pentru același „Everything Everywhere All at Once”.

Filmul tradus prin „Orice, Oriunde, Oricând”, regizat de Daniel Kwan și Daniel Scheinert, a fost favoritul incontestabil al galei decernării distincțiilor Academiei Americane de Film din 2023. Cu 11 nominalizări, pelicula șiințifico-fantastică de acțiune a câștigat șapte Premii Oscar, acestea fiind cele pentru: cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun regizor, cel mai bun montaj, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar și cel mai bun scenariu original.

Înregistrarea galei Oscar va putea fi urmărită la TV pe Pro Cinema, marți, 14 martie, de la ora 20.30.

Galerie foto



Vizualizări: 1,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: