Cer bani pentru un drum asfaltat cu bani europeni, care s-a surpat

Ploile au distrus un drum asfaltat acum șase ani cu bani europeni. S-a întâmplat în comuna gorjeană Alimpești și cetățenii au cerut sprijinul autorităților. Drumul s-a surpat mai mult de jumătate și a devenit impracticabil. Autoritățile locale cer acum bani pe situații de urgență de la Guvern pentru a reabilita calea de acces către terenurile agricole.

În anul 2015 se asfaltau cu bani europeni în comuna Alimpești aproximativ 900 de metri de drumuri de exploatație agricolă. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 1.000.000 de euro.

Din cauza ploilor unul din drumurile agricole modernizate cu fonduri europene a cedat. ”Și acest drum a fost reabilitat cu fonduri europene și acum nu se mai poate circula pe el. Din cauza ploilor care nu se mai opresc, drumul efectiv s-a lăsat cam un metru în jos cam pe jumătate din lungimea lui. Este impracticabil. Cetățenii ne-au cerut sprijinul pentru că vine primăvara, încep muncile agricole și nu pot ajunge la terenuri”, a declarat primarul din Alimpești, Victor Drăgulescu.

Singura soluție pentru repararea drumului ar fi un sprijin de la Guvern. ”Am fost la fața locului și încercăm să facem un referat să cerem sprijin Guvernului pe situații de urgență, pentru că altă soluție nu avem. Din bugetul local nu ne permitem și oricum s-a lăsat din cauza ploilor. Este o alunecare de teren. Trebuie să rezolvăm cât mai repede problema”, a mai spus Victor Drăgulescu.

Vizualizări: 2,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: