Restaurantele și supermarketurile, în vizorul DSV

Unitățile alimentare de pe raza județului Gorj au fost luate la pas de către angajații Direcției Sanitar Veterinare Gorj. Inspectorii desfășoară o serie de controale, pentru a preveni apariția toxiinfecției alimentare, mai ales în această perioadă de caniculă.

Directorul DSV Gorj, Robert Spînu, spune că sunt verificate toate restaurantele, supermarketurile și toți producătorii primari. In contextul în care nu sunt respectate normele de igienă, amenzile sunt destul de mari, iar patronii riscă chiar și cu închiderea afacerilor.

”Facem controale tematice în această perioadă. În vizor avem unitățile de alimentație publică de tip restaurant, supermarketuri și pensiuni agroalimentare. Și producătorii de lactate sunt în vizorul nostru”, a spus Robert Spînu, directorul DSV Gorj.

Nici amenzile nu întârzie să apară, mai spune șeful instituției de control. ”Mai aplicăm și amenzi. Ca și probleme descoperite, acesta sunt legate de lipsa echipamentelor de protecție, dar și modul de păstrare și manipulare a produselor. Sancțiunile variază în funcție de gravitatea populației, fiind vorba de 10.000 de lei, iar cele mai mici de 1.200 de lei”, a mai spus acesta. 

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: