Restructurări la CE Oltenia în următorii șase ani. Rușeț: Nu trebuie să ne mințim unii pe alții

Privim cu moderație viitorul Complexului Energetic Oltenia! Susține acest lucru Ion Rușeț, consilierul personal al președintelui Directoratului companiei. Acesta a explicat că va fi făcut un program de restructurare a companiei care ar trebui pus în aplicare în următorii șase ani. Toate detaliile acestui program urmează să fie discutate cu reprezentanții sindicatelor.

Ion Rușeț nu a oferit prea multe detalii despre programul de restructurare pe care îl au în plan oficialii companiei.

Cert este că acesta trebuie să fie transformat în realitate până în 2025: “Discutăm despre viitorul companiei. Se vorbește de un plan în care să avem o companie restructurată în 2025. Nu trebuie să ne mințim unii pe alții! Mai avem șase ani. Sunt ferm convins că trebuie să fie o discuție responsabilă cu partenerii sociali. Este normal să se asculte poziția fiecăruia, nu numai pozițiile populiste care sunt bine promovate”.

Programul va fi prezentat sindicatelor, după care va ajunge pe masa ministrului Economiei și, mai departe, la Comisia Europeană. „Administrația are obligația să transmită care este perspectiva pentru 2025. Administrația nu a mințit sindicatele niciodată. Toți privim cu moderație viitorul. Suntem îngrijorați de o situație sau alta care apare, dar privim cu moderație viitorul. Va fi un program de restructurare. Managementul companiei va prezenta mininisterului de resort un program. Acesta va fi discutat cu partenerii sociali. Sper că nu vom asista la cereri extrem de populiste de la sindicate”, a mai spus Rușeț, la Sud FM.

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au anunțat însă că vor solicita majorări salariale la negocierile din această primăvară, deși societatea a avut pierderi de sute de milioane de euro în ultimii doi ani.

Vizualizări: 5,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: