Primarii speră să nu fie afectat turismul în localitățile unde se produc seisme

Întâmplarea face ca epicentrele cutremurelor înregistrate în ultima lună în Gorj să fie în localitățile unde turismul este foarte bine dezvoltat. Comunele Runcu, Arcani, Peștișani și Lelești sunt căutate de turiști, mai ales în anotimpurile calde, iar autoritățile speră ca turiștii să nu fie speriați de seisme.

După cutremurul de luni, în Arcani fisurile de la biserici și de șa școală s-au accentuat dar, cu toate astea în localitate nu sunt pagube majore și din acest motiv, edilul crede că turiștii nu vor ocolii comuna.” Noi sperăm ca lucrurile să se liniștească. Nu cred că localitatea și turismul va avea de suferit din cauza cutremurelor, pentru că aici nu au fost pagube majore, nu au căzut clădiri, nu s-au rupt drumuri și nu este încă motiv de panică.”, a precizat Daniel Coiculescu.

În comuna Runcu, în ciuda seismelor turiștii au continuat să vină pentru că au conștientizat că nu s-a întâmplat aici nici un dezastru. ”Eu nu cred că turismul va fi afectat de aceste cutremure. Noi și acum avem turiști în zonă ca într-o perioadă normală. Nu a fost nimic grav, dar dacă o să continuăm cu aceasta paranoia, creată fără motiv o să ajungem, să nu ne mai calce nimeni localitate. S-a mișcat pământul și atât. Nu avem alte probleme”, a spus Adi Câmpeanu.

Și primarul din Peștișani consideră ca s-a creat o isterie locală și atât.”Nu cred că turiștii vor ocoli comuna pentru că nu au de ce. Nu am avut pagube și nici probleme însemnate. S-a creat aici această psihoză cu stare de panică și teamă, dar turiștii vor venii în continuare la Peștișani. De asta sunt sigur”, a spus Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: