Scumpirea alimentelor îi determină pe gorjeni să se apuce de grădinărit. Răsadurile din Gorj ajung în toată România

Scumpirile înregistrate în ultimul an la alimentele de baze, dar și la legume sau fructe îi pune pe gorjeni la treabă. Aceștia s-au apucat de grădinărit, din dorința de a face ceva economii la bugetul familiilor dar și pentru a consuma legume și fructe bio. 

Este sezonul răsadurilor și producătorii din Gorj încearcă să facă față cerințelor gorjenilor care au decis să se apuce de grădinărit. Vasile Hortopan din satul Curpen al comunei Stănești pune răsaduri de 15 ani și principala piață de desfacere este o rețea de hipermarket-uri din România și răsadurile lui ajung în toată țara.

Pe lângă acest contract pe care trebuie să-l respecte și să-l onoreze anual, gorjeanul vinde răsaduri și gorjenilor care au început să pună grădini. ”Oamenii au început să pună grădini. Mai ales în contextul scumpirilor înregistrate în ultima perioadă la alimentele de baze dar și la legume. În ultimii ani, noi am mărit producția de răsaduri cu câteva mii de fire. Oamenii au început să facă grădini, să-și facă solarii pentru că de la an la an numărul clienților noștri au crescut. Avem clienții noștri care vin cu alții noi în fiecare an”, povestește Vasile Hortopan.

Anul acest firul de răsad se vinde de la 1, 5 lei în sus în funcție de soi. Producătorul din comuna Stănești are anul acesta la vânzare zeci de mii de fire de răsad de roșii, ardei, vinete și castraveți pe care le vinde direct de acasă.

Pe lângă răsaduri, Vasile Hortopan are și sere de flori, care de asemenea ajung în marile hipermarket-uri din România. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: