Reţea de traficanţi, condusă de pugilistul Ghişe. Este iubitul unei cântăreţe!

Un tânăr din municipiu care a practicat cu succes boxul în ultimii ani a ajuns acum să schimbe ringul în care și-a etalat calitățile de sportiv cu celula arestului preventiv al IPJ Gorj, el fiind ridicat joi de acasă de mascați în urma unor descinderi ce au avut loc la mai multe adrese din județ, dar și din Mehedinți și Hunedoara. Iulian Alexandru Ghișe își crease o adevărată rețea de trafic de droguri, el și amicii săi folosindu-se de internet și de firmele de curierat pentru a se aproviziona cu „marfă” și pentru a o vinde consumatorilor, cel mai adesea tineri și chiar minori.

Cine nu a auzit de Iulian Ghișe până la descinderile de joi îl poate căuta pe Youtube și îl poate vedea boxând acolo inclusiv la competiții internaționale. Sportivul a cam renunțat însă în ultima vreme la mănușile de box în favoarea tastelor de calculator pentru a face rost de droguri cu ajutorul internetului. Boxerul era prieten cu cântăreața de muzică populară Raluca Elena Căpitănescu, cei doi având planuri de căsătorie, fiind greu de știut câți dintre apropiații sportivului știau de „afacerile” sale ilegale. Joi dimineață mascații i-au bătut la ușă cu „berbecele” și au forțat deschiderea acesteia, în apartamentul sportivului fiind descoperită „marfa” care urma să ajungă pe piață. „Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, 2 arme de foc, deţinute fără drept, un laptop, 9 telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Gorj  au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.  Acţiunea a fost realizată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul S.C.C.O. Gorj,  SCCO Mehedinți și SCCO Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul   IPJ Gorj”, a comunicat ieri DIICOT.

 Rețea interjudețeană și internațională

Odată cu perchezițiile din apartamentul lui Ghișe, mascații au descins și la locuințele altor membrii ai grupării, la Drobeta Turnu Severin și Lupeni. În ultimul oraș boxerul avea o adevărată rețea locală, șase indivizi fiind ridicați de aici și duși pentru audieri la Târgu Jiu, asta în condițiile în care structura din Hunedoara a DIICOT pare încă să șchiopăteze după scandalul cu arestarea lui Traian Berbeceanu, cel care reușise în trecut să anihileze mai multe grupări de traficanți.

Ancheta procurorilor DIICOT Târgu Jiu a scos în evidență faptul că gruparea lui Ghișe ținea pasul cu tendințele actuale și își procura totul de pe internet. De la „marfă” până la clienți totul era la un click distanță, transportul fiind asigurat de firme de curierat care habar nu aveau ce transportă.  „Membrii grupării își procurau substanțe cu efecte psihoactive prin comerț pe internet, prepondenderent din Germania și Anglia, pe care le distribuiau către consumatori din țară tot cu ajutorul internetului. Clienții proveneau din județe din vestul țării, ca Arad, Hunedoara, Timiș, dar și drogurile ajungeau și la Sibiu, Mureș și Maramureș. Ei foloseau internetul în locul livrărilor directe. Comandau și livrau totul prin intermediul internetului”, a menționat șeful Biroului Teritorial al DIICOT Târgu Jiu, procurorul Vasile Popescu, oamenii din subordinea sa trebuind să facă multe dintre căutări în mediul on-line decât prin baruri sau la colț de stradă.

Vizualizări: 4,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: