Elevă de liceu, escroacă şi şantajistă - VIDEO

Are 19 ani, este elevă de liceu şi a făcut deja cunoştinţă cu arestul poliţiei, fiind acuzată de mai multe infracţiuni. Ştefania Diaconescu a fost prinsă luni în flagrant delict, în timp ce primea 150 de lei de la o altă elevă, de 13 ani, prietenă a surorii sale, pe care o ameninţa cu publicarea pe facebook a unor poze indecente. Fata şantajată îi mai dăduse deja bijuterii în valoare de cinci mii de lei, pe care eleva şantajistă a apucat să le vândă. Anchetatorii au aflat că tânăra mai are la activ şi alte fapte, obişnuind să ceară sume de bani de la oameni de afaceri cărora le spunea că ajută copii bolnavi.

Ştefania Diaconescu de 19 ani, din Târgu-Jiu, a fost reţinută luni, după ce părinţii elevei şantajate au făcut plângere la Poliţie că fiica lor a fost păcălită.

Planul tinerei de 19 ani era bine pus la punct. Ştefania a avut acces la pozele din telefonul victimei, care era prietenă a surorii sale. Ulterior, adolescenta o ameninţa pe minoră că va posta poze şi videoclipuri compromiţătoare pe site-uri de socializare. Astfel, eleva Liceului Teologic a luat bijuterii din aur în valoare de 5000 de lei de la minoră, dar şi bani.

Căuta sponsori

Imaginaţia adolescentei a depăşit limitele, ea înşelând vinerea trecută şi doi patroni din Târgu-Jiu, pretinzându-se profesor de dansuri la Palatul Copiilor. „În lunile ianuarie-februarie 2016, aceasta a constrâns o minoră să îi remită mai multe bijuterii şi sume de bani sau, în caz contrar, va posta pe site-uri de socializare videoclipuri compromiţătoare. Totodată, în sarcina acesteia s-a reţinut că, în luna februarie 2016, a indus în eroare doi administratori ai unor societăţi comerciale, folosindu-se de calitatea mincinoasă de profesor de dansuri la Palatul Copiilor, pentru a-i determina pe aceştia să îi remită sume de bani necesare pentru participarea la diferite concursuri”, a precizat procurorul Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. 

Conflicte

Eleva de 19 ani a Liceului Teologic este cunoscută ca fiind o fire conflictuală şi având antecedente. Aceasta a fost transferată în clasa a XI-a de la Colegiul „Tudor Vladimirescu”, ca urmare a unor probleme de comportament. De-a lungul timpului, adolescenta a tot şantajat elevi şi chiar prieteni, inventând poveşti dubioase. Colegii fetei au acuzat în mai multe rânduri dispariţia de bunuri şi bani din clase, arătând-o ce degetul pe Ştefania ca fiind vinovată. Nici starea la învăţătură a tinerei nu este una bună. „Este o elevă sub mediocru. Are 3 corigenţe şi media 7 la purtare. (...) A venit de la Colegiul „Tudor Vladimirescu” după ce părinţii au optat pentru asta. Ea intrase în nişte anturaje şi nişte conflicte la liceul respectiv, cu elevii şi cu profesorii. Era o fire conflictuală cu elevii de la clasă”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic.

Cercetări extinse

Ştefania Diaconescu provine dintr-o familie care i-ar putea asigura un trai decent şi siguranţa zilei de mâine. Însă, conform unor surse, pasiunea pentru pariurile sportive a îndemnat-o să recurgă la gesturi nepotrivite pentru a procura bunuri şi bani, înşelând mai multe persoane.

Părinţii ar fi încercat de mai multe ori să evite intervenţia oamenilor legii, dar se pare că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Au fost dăţi în care, de disperare, părinţii tinerei au recurs la răsplată materială pentru ca acuzatorii să îşi retragă plângerile. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, având în vedere că tânăra este recunoscută pentru astfel de fapte.

PASIUNE

Eleva care a ajuns pentru 24 de ore în arestul poliţiei este pasionată de modeling. Aceasta a postat pe pagina de facebook mai multe fotografii din portofoliul său.

Tanara a fost pusa sub control juridiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Vizualizări: 18,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: