Rețeta de sirop de muguri de brad, benefică pentru sănătate!

Mugurii de brad au fost recoltați deja în această perioadă și este momentul optim pentru a prepara siropul care este atât de benefic pe timpul iernii. Siropul de muguri de brad este un remediu foarte bun pentru bronşite, tuse şi afecţiuni ale căilor respiratorii superioare.

Mugurii de brad sunt cunoscuţi şi pentru efectele lor benefice pentru starea generală, reuşind să înlăture cu succes astenia de primăvară, să întărească sistemul imunitar şi să trateze afecţiunile gâtului. Tratamentul constă într-o cură de 2 săptămâni,în care se iau zilnic 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad, înainte de fiecare masă principală.

Ingrediente:

-1 kg de muguri de brad

-2 l de apă

-1 kg de zahăr

Mod de preparare:

Se pun 2 litri de apă la fiert şi când a dat în clocot, adăugaţi 1 kg de muguri de brad şi îi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute, apoi opriţi focul. După ce s-a răcit adăugaţi 1 kg de zahăr dizolvat într-un litru de apă. Amestecul obţinut se fierbe împreună 10 minute. La sfârşit se strecoară şi se depozitează în sticle închise ermetic, de culoare închisă, la loc întunecos şi răcoros.

Efecte terapeutice ale siropului de brad:

-ameliorează durerile reumatice în cazul reumatismului acut sau degenerativ al articulaţiilor,

-calmează tusea,

-are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, sedative, cicatrizante, astringente,

-stimulează secreţia şi excreţia de urină, fiind un bun antiinflamator al căilor renale,

-poate ameliora bronşita, sinuzita, laringita.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: