Reţetă de sirop de muguri de brad

Mugurii de brad se găsesc deja în pieţe sau pot fi culeşi direct din zonele de munte. Din aceştia se poate prepara celebrul sirop care este atât de benefic pe timpul iernii, fiind un remediu foarte bun pentru bronşite, tuse şi afecţiuni ale căilor respiratorii superioare.

Mugurii de brad sunt cunoscuţi şi pentru efectele lor benefice pentru starea generală, reuşind să înlăture cu succes astenia de primăvară, să întărească sistemul imunitar şi să trateze afecţiunile gâtului.

Tratamentul constă într-o cură de 2 săptămâni, în care se iau zilnic 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad,înainte de fiecare masă principală.

Ingrediente:

-1 kg de muguri de brad

-2 l de apă

-1 kg de zahăr

Mod de preparare: Se pun 2 litri de apă la fiert şi când a dat în clocot, adăugaţi 1 kg de muguri de brad şi îi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute, apoi opriţi focul. După ce s-a răcit adăugaţi 1 kg de zahăr dizolvat într-un litru de apă.

Amestecul obţinut se fierbe împreună 10 minute. La sfârşit se strecoară şi se depozitează în sticle închise ermetic, de culoare închisă, la loc întunecos şi răcoros.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: