Rețetă gustoasă pentru dulceața de afine

Vara este anotimpul în care grădinile se umplu de culori și arome delicioase. Afinele se numără printre cele mai gustoase fructe, iar cea mai bună modalitate de a le păstra și savura toată iarna este prin dulceață.

Ingrediente:

1 kg de afine proaspete, coapte și curățate
800 g de zahăr
100 ml apă
1 lingură suc proaspăt de lămâie
Coaja rasă de la o lămâie
1 baton de vanilie (opțional)

Începeți prin pregătirea afinelor. Spălați-le cu grijă și îndepărtați codițele și eventualele impurități.


Într-un vas mare, amestecați afinele cu zahărul și lăsați-le să se odihnească timp de 2-3 ore sau chiar peste noapte. Acest pas va permite zahărului să se topească și să extragă sucul din afine.


După ce afinele au stat la macerat, adăugați apă în vas și puneți-l pe foc mediu. Lăsați amestecul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.


Adăugați sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie în vas. Dacă doriți, puteți adăuga și semințele din interiorul batonului de vanilie pentru un plus de aromă.


Reduceți focul la minim și lăsați dulceața să fiarbă încet până când se leagă și capătă consistența dorită. Pentru a verifica dacă este gata, puneți o picătură de dulceață pe o farfurioară rece; dacă se întărește, atunci este gata.


În timp ce dulceața fierbe, pregătiți borcanele de sticlă prin sterilizare. Puneți-le într-un vas mare cu apă și fierbeți-le timp de 10-15 minute. Lăsați-le să se usuce complet.


Turnați dulceața fierbinte în borcanele pregătite și închideți-le ermetic cu capacele. Așezați borcanele într-un loc răcoros și uscat și lăsați-le să se răcească complet.

Vizualizări: 2,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: