Rețetă simplă de înghețată de casă cu cireșe!

Înghețata de cireșe este fină și aromată, fiind absolut delicioasă în această perioadă în care au apărut cireșele de mai.  Este o rețetă simplă care merită încercată acasă.

Dacă aveți norocul de a beneficia de un cireș de mai în grădină nu va fi deloc greu să preparați o înghețată de cireșe.

Ingrediente:

    2 gălbenușuri

    120 g zahăr

    200 ml lapte

    200 g cireșe

    100 g zahăr

    5 g pectină

    200 ml smântână pentru frișcă 33-36%

Mod de preparare:

Zdrobim cireșele cu un blender vertical după care le transferăm într-o cratiță.  Adăugăm 100 g zahăr, pectina și, amestecând continuu pe foc moderat, aducem compoziția la punctul de fierbere și o fierbem timp de 2 minute. Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.

Punem gălbenușurile într-o cratiță și le omogenizăm. Încorporăm 120 g zahăr după care încorporăm treptat și laptele. Punem cratița pe foc mediu, amestecăm continuu cu telul până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 1 minut.

Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.

Mixăm smântână pentru frișcă după care încorporăm crema pregătită anterior, cu mixerul. Amestecăm bine compoziția de cireșe după care o încorporăm în amestecul cu frișcă.

Transferăm compoziția într-un vas, acoperim cu folie și dăm la congelator pentru minim 3 ore și înghețata e gata.

Vizualizări: 1,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: