Retinut pentru camatarie si santaj. Politia cauta noi victime

Poliţiştii şi procurorii gorjeni au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 28 de ani, suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost sesizaţi de către un tânăr din comuna Bâlteni, despre faptul că este şantajat de către C.A., de 28 ani, din oraşul Ţicleni, de la care, în anul 2009, a împrumutat o sumă de bani, pe care, ulterior, i-a restituit-o. Partea vătămată le-a precizat poliţiştilor că în ultima perioadă de timp, suspectul C.A. l-a ameninţat cu acte de violenţă, în mod repetat, pentru a-i remite suma de 200 de euro, reprezentând dobândă la acel împrumut.

Având în vedere aspectele sesizate, în data de 21 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor S.I.P.I. Gorj, precu m şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă şi Serviciului Criminalistic Gorj, au organizat un flagrant pentru documentarea activităţii infracţionale a suspectului.

Astfel, în după-amiaza acestei zile, conform celor transmise de către suspect, partea vătămată s-a întâlnit cu un tânăr, pe raza oraşului Ţicleni. Conform „înţelegerii”, partea vătămată i-a remis tânărului suma de 200 de euro, pe care acesta din urmă trebuia să o restituie suspectului.

 La scurt timp, poliţiştii l-au depistat şi pe suspectul C.A., acesta fiind condus pentru audieri la sediul Poliţiei Oraşului Ţicleni.

Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea suspectului pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

În data de 22 aprilie 2012, poliţiştii îl vor prezenta pe suspect, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 3 din Legea nr. 216/2011 privind interzicerea activităţii de cămătărie şi art. 194 din Codul penal.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Poliţiştii recomandă persoanelor care au fost victime ale unor astfel de fapte să se adreseze cu plângere Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Biroul de presa al IPJ Gorj

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: