RETROGRADARE: Ion Răuţ este şef de serviciu la CEO

Fostul director de Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia, Ion Răuţ, a suferit o nouă retrogradare, spun surse din complex. Direcţia de Pază a fost transformată în serviciu, dat fiind că nu şi-a îndeplinit rolul pe care conducerea spera să-l aibă. Răuţ are în subordine circa 60 de agenţi de pază, faţă de câteva sute cât ar fi trebuit.

Conducerea CE Oltenia a hotărât în 2013 să transforme 600 de mineri în agenţi de securitate. Ion Răuţ a fost atunci schimbat din fruntea Direcţiei de Resurse Umane şi a fost transferat la Direcţia de Pază. Numai că nu a reuşit să convingă salariaţii să treacă la pază, chiar şi cu presiuni făcute asupra lor, astfel că la acest moment sunt cel mult 60 de agenţi de pază. Bunurile companiei sunt în continuare păzite de peste o mie de agenţi de la firmele private de pază. Ion Răuţ nu a putut fi contactat pentru o confirmare şi un punct de vedere, însă surse credibile din companie afirmă că Direcţia de pază a ajuns serviciu de pază.   

Nu se ştie dacă administraţia CEO a renunţat să mai realizeze servicii de pază, considerând eşec încercarea transformării minerilor în agenţi de pază. CE Oltenia cheltuieşte anual câteva milioane de lei pentru pază. În iunie a fost o licitaţie de 2 milioane de euro pentru 10 luni de contract. Licitaţia a fost anulată din motive dubioase, fiind continuate contractele cu firmele care prestează acum servicii de profil la complex. 

Recent, Răuţ a fost demis şi din Consiliul de Administraţie de la UEF Motru. Anterior aceste decizii el a fost schimbat şi de la Minprest. Astfel, totul indică o excludere a lui Răuţ din eşalonul întâi al CE Oltenia.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: