Executat silit, Cornescu cere control la Minprest

Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia este somat public să facă o verificare la Minprest Rovinari, cu privire la modul în care sunt folosite maşinile societăţii. CE Oltenia este principalul acţionar al Minprest, iar cererea privind controlul vine de la Asociaţia Eurojobs, unde preşedinte este Ion Cornescu. Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, spune că societatea este supusă de luni bune la tot felul de controale ca urmare a sesizărilor lui Cornescu. Acesta ar vrea să intimideze şefii Minprest, pentru ca aceştia să renunţe la executarea silită a lui Cornescu, care ar fi luat necuvenit 50.000 de lei de la societate şi trebuie acum să-i dea înapoi.

Acuzaţii grave la adresa conducerii Minprest, societate a Complexului Energetic Oltenia. Ion Cornescu, preşedintele Eurojobs, a transmis ieri un comunicat de presă în care cere Corpului de Control să verifice modul în care conducerea Minprest gestionează resursele unităţii. ”Noi am solicitat Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia să-şi facă datoria şi să fie transparent. Avem sesizări de la salariaţii Minprest că resursele, în speţă combustibilul, se folosesc în interes propriu. Mai mult, avem sesizări că maşinile unităţii sunt folosite de către conducere în interes personal, în special de către directorul Minprest. În funcţie de punctul de vedere al Corpului de Control acţionăm mai departe. Noi nu avem acces în unitate aşa că salariaţii au fost cei care ne-au sesizat pe noi, iar noi sesizăm mai departe Complexul Oltenia”, a spus Ion Cornescu, preşedintele Eurojobs.

Giorgi: Cornescu este invidios

Reacţia directorului Minprest, Gabriel Giorgi, a fost una de indiferenţă cu privire la această sesizare. Giorgi a vorbit despre dedesubturile acestei sesizări. ”Domnul Cornescu are o problemă cu Minprest, pentru că până acum a pierdut toate procesele, a pierdut pe linie şi există o întoarcere a executării, pentru că dânsul a luat nişte bani de la Minprest pe care trebuie să-i dea înapoi. Este vorba de vreo 50.000 lei, ori noi nu am ţinut cont de nicio presiune din partea lui sau a altor cunoştinţe privitor la faptul să nu ne apărăm corect interesele în instanţă. Drept urmare el are de returnat bani şi pentru că noi nu am vrut să-i facem jocurile, se ocupă cu prostii de genul acesta”, a spus Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Cât priveşte consumul de combustibil, Giorgi îi transmite lui Cornescu că este mult mai mic decât pe vremea când el coordona partea de Jilţ. ”Ca să se răzbune aruncă tot felul de minciuni în spaţiul public. Este invidios pe faptul că noi am făcut reduceri de carburant, consumul de carburant este mai mic decât în perioada când Minprest avea cifră de afaceri de 185 de miliarde. În prezent, Minprest are cifră de afaceri de 350 de miliarde, şi-a dezvoltat activitatea, şi-a mărit arealul şi consumul de carburant a scăzut. Îi transmit că pe zona Jilţ consumul de carburant este mult mai mic decât era pe vremea când dumnealui coordona activitatea şi se poate dovedi prin documente”, a precizat Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Controale

SC Minprest SA a fost supusă în ultima vreme la tot felul de controale, toate în urma sesizărilor făcute de Cornescu, susţine conducerea societăţii. Gabriel Giorgi spune că ultimul control a durat aproape şase luni. ”Începând cu luna aprilie, Minprest a fost supus unui control în urma unei sesizări făcute de către o organizaţie care a aderat la Eurojobs, în care s-a spus că eu, în calitate de director general, am aderat la o grupare infracţională deosebit de periculoasă, că am deturnat fonduri. Echipa respectivă a stat aproape şase luni în Minprest, din aprilie până la începutul lunii septembrie anul acesta şi nu a găsit nimic din cele sesizate. Controlul a fost al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Craiova. Urmăresc doar interesele proprii”, a spus Gabriel Giorgi, şeful Minprest SA.

cornescu

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: