APIA primeşte cererile pentru subvenţia la motorină

APIA Gorj informează fermierii interesaţi că în perioada 1-31 decembrie 2018 se pot depune cererile de acord prealabil pentru finanţarea aferentă schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2019.

Beneficiarii pot fi producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole. De asemenea, exploataţiile care deţin, cresc sau exploatează animale, individual sau în forme de asociere, dar şi organizaţiile de îmbunătăţiri funciare. Cereri pot depune şi organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari ai acestei scheme dacă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.

De asemenea, până pe 15 decembrie 2018 inclusiv, se depun cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2019. Acestea vor cuprinde opţiunea de depunere a cererii de plată lunar sau trimestrial.

Vizualizări: 656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: