Elevii de la „Tudor” iubesc limba japoneză

Elevii Colegiului Naţional ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu încearcă să contribuie la stabilirea unui nou record mondial în cadrul Zilei Europene a Limbilor. Tinerii au realizat câteva zeci de videoclipuri prin care au arătat cât de mult iubesc limbile străine, mulţi alegând limba japoneză. Un elev CNTV a realizat un videoclip în limba română, nemulţumit fiind de faptul că toţi colegii săi au optat pentru o limbă străină.

Circa 3000 de videoclipuri au fost înregistrate pe o platformă on-line creată cu ocazia Zilei Europene a Limbilor. Elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au fost încântaţi de ideea realizării unui scurt videoclip, de 10-20 de secunde, bazat pe tema „Iubesc (o limbă) pentru că...”, răspunzând astfel provocării.

Videoclipul trebuia postat până în data de 30 septembrie şi putea fi înregistrat în orice limbă, singura cerinţă fiind creativitatea. Profesorul Loredana Stoian a fost cel care a popularizat iniţiativa în rândul elevilor, iar creaţiile lor au fost încărcate pe pagina evenimentului. Profesoara Stoian a rămas surprinsă să afle că mulţi dintre elevi au optat pentru limba japoneză, asta în condiţiile în care nu o studiază la şcoală. „Noi nu am mai participat la această competiţie. Site-ul respectiv este al Consiliului Europei. Unii elevi au făcut pe japoneză, alţii pe română, orice limbă de pe mapamond putea fi. Am rămas uimită că au făcut mai mulţi pe limba japoneză. Au ales această limbă datorită iubirii lor pentru manga, care sunt nişte desene animate. Cum ar fi benzile desenate. Este o adevărată industrie cu manga, şi eu am rămas uimită. Au învăţat japoneza de pe internet”, a declarat profesorul Loredana Stoian.

Declaraţie de iubire faţă de limba română

Deranjat de faptul că ceilalţi elevi ai CNTV au făcut videoclipuri în care au arătat cât de mult iubesc o oarecare limbă străină, Bogdan Babaligea, elev în clasa a XI-a, a realizat un clip video în care a explicat de ce iubeşte limba română.

„Eu am făcut pentru limba română, nu pentru alte limbi, pentru că aici am spus pentru prima dată mamă, tată, aşa cum explic şi în videoclip, şi simt o mare apropiere pentru limba română. Toată lumea vorbeşte acum limba română-engleză. Vreau să fiu original, totuşi, trăim în România, nu în Anglia. Am fost singurul din clasa mea, restul au făcut despre limba engleză, franceză, germană”, a explicat Bogdan Babaligea.   

Vizualizări: 1,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: