Revolta bibliotecarelor. Vor salarii ca la Motru!

Salariul de peste o mie de euro primit de o bibliotecară de la Motru le-a dat idei suratelor ei din alte localităţi. Bibliotecara din Târgu Cărbuneşti s-a prezentat deja la primărie pentru a cere recalcularea salariului, în baza legislaţiei care a fost aplicată şi la Motru. Primarul Dănuţ Birău a primit cererea şi o analizează, căutând soluţii „care să nu afecteze emoţional ceilalţi salariaţi”.

 Bibliotecara de la Târgu Cărbunești a depus la primărie mai multe cereri privind salarizarea. Primarul Dănuț Birău a declarat că solicitările sunt analizate în prezent de Compartimentul de Resurse Umane. ”Pot să spun că și noi la Cărbunești avem o problemă cu biblioteca, la fel cum a fost și la Motru. Avem și noi anumite cereri din partea doamnei bibliotecare care solicită, până la urmă, aceleași sporuri și aceleași încadrări. Le-am studiat împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Resurse Umane și cu secretarul primăriei. Încercăm totuși să găsim și soluția legală, dar și o soluție care să nu ”afecteze”, ca să zic așa, pe ceilalți salariați din punct de vedere emoțional”, a declarat primarul Dănuț Birău.

Explicația este simplă. Potrivit autorităților locale, la ora actuală sunt în vigoare mai multe prevederi legislative care se bat cap în cap. ”Cum e la noi în țară, un lucru normal, ca să zic așa, unele prevederi legislative se bat cap în cap. Într-adevăr, dumnealor solicită o încadrare de pe legea bibliotecilor care se bate cumva cap în cap cu ceea ce prevede legea salarizării din administraţia publică locală”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu Cărbunești.

Bibliotecara din Motru are un salariu de bază de 4955 de lei, în care este inclus un spor de 25%, la care se adaugă sporuri pentru condiţii vătămătoare şi de confidenţialitate, ajungându-se la un brut de 5.562 de lei.

Vizualizări: 1,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: