Primele şcoli care au epuizat locurile la clasa zero

Unitățile de învățământ din județul Gorj au fost luate cu asalt luni dimineața de către părinții care și-au înscris copiii la clasa zero. Nerăbdarea părinților este justificată, câtă vreme școlile de renume din municipiu au locuri relativ puține, iar părinții au apelat la tot felul de artificii legale ca să poată să-și înscrie copiii acolo unde vor. La Colegiul Național ”Spiru Haret” locurile aproape că s-au epuizat încă din prima zi, de la ora 12.00.

 Colegiul Național ”Spiru Haret” a avut disponibile 50 de locuri la clasa zero, respectiv doar două clase. Luni, la ora 12.00, erau deja înscriși 48 de copii, au declarat reprezentanții unității școlare. Unitatea este de la an la an mai solicitată, chiar dacă în zonă mai sunt alte două școli gimnaziale. Că vor fi foarte mulți copii care vor rămâne pe dinafară o spun chiar reprezentanții InspectorauluI Școlar Județean Gorj. ”La Spiru Haret s-au anticipat solicitări foarte multe, sunt foarte mulți părinți care au întrebat. În ultimii ani, datorită cererii am mărit mereu clasele la ciclul primar și tot nu putem satisface dorințele tuturor celor din zonă. În ultimii ani migrează și școala 11, și școala 12 spre noi. Aceasta este de fapt o încercare a părinților de a ajunge la o altă școală, din altă circumscripție căci în circumscripția din care face parte, locul este garantat”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

 Părinții, instruiți să vină la înscriere

Cerere extrem de mare este și la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Aici sunt cinci clase zero, respectiv 125 de locuri, însă nici așa locurile nu sunt suficiente. Pentru a evita îngrămădeala, părinții au fost instruiți și programați. ”Noi am avut o instruire cu ei și i-am planificat în fiecare zi, au la dispoziție trei săptămâni să vină. Am înscris vreo zece copii la primele ore ale dimineții, am zis să facem în jur de o clasă pe zi, așa că i-am planificat pentru că ei sunt cei care stau la coadă, noi oricum suntem la școală. Din ce am văzut la Ziua Porților Deschise s-ar putea să fie mai mulți decât școlarizăm noi, noi avem 125 de locuri, dar au venit peste șase clase cu efective maxime”, a spus Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu. Înscrierile în învățămâtul primar se mai pot face până pe 24 martie, la nivelul județului Gorj fiind disponibile trei mii de locuri.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: