Revoltă într-un penitenciar din România. Trei deținuți au ars de vii, alți doi sunt în stare gravă

Trei deținuți au murit, miercuri seară, la Penitenciarul din Satu Mare, în urma unei revolte. Alte două persoane sunt în stare gravă. Potrivit primelor informații, deținuții au dat foc saltelelor, supărați că în urma instituirii stării de urgență au fost oprite vizitele.

Pompierii de la ISU Satu Mare au intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

„Vă informăm că, astăzi, 18.03.2020, în jurul orei 20:30, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere. Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.

În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol. Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sursă foto: presasm.ro

Vizualizări: 2,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: