Folosesti frecvent o drujba de calitate? Iata ce trebuie sa stii cand ai nevoie sa cumperi piese Husqvarna!

Drujbele sunt folosite in primul rand pentru taierea lemnelor de foc, de catre persoanele care folosesc acest tip de incalzire pe parcursul anotimpului rece sau de catre cei care le furnizeaza materialul lemnos. In plus, acest tip de echipamente se dovedeste util si pentru ingrijirea si toaletarea copacilor sau pentru pregatirea unor materiale de constructie precum grinzi, scanduri sau diferite elemente structurale. 

Cand sunt utilizate in mod frecvent, chiar si cele mai performante echipamente necesita, uneori, schimbarea anumitor componente. De aceea, este necesar sa stii ce piese Husqvarna trebuie inlocuite mai des, care este rolul pe care il indeplinesc si la ce criterii trebuie sa fii atent pentru a avea parte de un produs premium.

Iata, asadar, tipurile de piese Husqvarna pe care vei avea nevoie sa le inlocuiesti, pentru a asigura o functionare in conditii optime a echipamentului:

• lantul este elementul principal de taiere, care se roteste pe o bara pentru a taia lemnul sau alte materiale. Se uzeaza in timp si poate necesita fie ascutire, fie inlocuire periodica. Cand evaluezi un nou produs, trebuie sa verifici in primul rand daca este compatibil cu echipamentul pe care il detii. In acest scop, verifici pasul lantului, adica distanta dintre dinti. De asemenea, te interesezi de lungimea totala, precum si de tipul de taiere pentru care este recomandat, astfel incat sa faca fata fara probleme acelor sarcini pe care le indeplinesti cel mai frecvent. 

• bujiile reprezinta o alta categorie de piese Husqvarna ce trebuie uneori inlocuite. Ele furnizeaza scanteia necesara aprinderii amestecului de carburant si ulei in cilindru. Atunci cand devin murdare sau uzate excesiv, vine momentul sa le schimbi. Pentru a lua cea mai buna decizie, trebuie sa tii cont de gama termica, adica de temperatura la care functioneaza optim, sau de materialul electrodului, care prelungeste durata de viata. Din acest punct de vedere, exista mai multe variante, precum cupru, platina sau iridiu. 

• filtrul de aer are rolul de a curata aerul care intra in motor, reusind astfel sa previna patrunderea particulelor de praf. Este schimbat in momentul in care se infunda cu praf si cu murdarie. La cumpararea sa, trebuie tinut cont de eficienta de filtrare, masurata in microni sau micrometri. De asemenea, este important sa reziste la conditii variate de utilizare, de exemplu sa fie rezistent la apa si astfel sa fie prevenita deteriorarea in conditii de umezeala sporita;

• filtrul de combustibil indeplineste functia de filtrare a impuritatilor din amestecul de carburanti. Atunci cand devine murdar sau infundat, este nevoie sa fie inlocuit. Trebuie sa aiba o eficienta de filtrare cat mai mare si sa fie usor de curatat si de inlocuit;

• manerul de pornire face parte, la randul sau, dintre acele piese Husqvarna care sunt supuse uzurii in timp si necesita inlocuire daca devin dificil de actionat. El este folosit la pornirea si oprirea motorului. Este indicat sa fie realizat din materiale durabile, rezistente la uzura. Trebuie sa fie robust si sa se fixeze perfect, fiind astfel eliminat riscul de desprindere accidentala. 

Cunoscand toate aceste informatii si tinand cont de criteriile mentionate, cu siguranta nu vei da gres atunci cand vei face cumparaturi! Poti gasi toate aceste piese Husqvarna si multe altele in magazinul online GeneralMotor.ro.  Verifica oferta si ii vei asigura drujbei tale tot ceea ce are nevoie pentru o functionare indelungata!

Galerie foto


Vizualizări: 4,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: